Näin totaalisesti Medvedev haluaa tuhota Ukrainan – esitteli 7-kohtaisen "rauhansuunnitelman"

Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev on esitellyt "rauhansuunnitelman", kertoo Ukrainan sotaa tiiviisti seuraava ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) katsauksessaan.

Rauhansuunnitelmassaan Medvedev esitti vaatimuksia muun muassa Ukrainan täydellisestä hävittämisestä ja sen liittämisestä osaksi Venäjää. 

Suunnitelmassaan Medvedev viittaa Ukrainaan "entisenä maana". Suunnitelma sisältää seitsemän kohtaa, joita Medvedev kuvailee "rauhallisiksi, realistisiksi, inhimillisiksi ja pehmeiksi".

Näihin seitsemään kohtaan sisältyy muun muassa sotilaallisen tappion tunnustaminen, täydellinen antautuminen ja Ukrainan "demilitarisointi".

Medvedev haluaa myös, että YK riistää Ukrainalta sen suvereenin aseman ja antaa julistuksen, jonka mukaan Ukrainan seuraajavaltiota kielletään liittymästä mihinkään sotilasliittoon ilman Venäjän suostumusta. 

Lisäksi Medvedev vaatii, että kansainvälinen yhteisö tunnustaa Ukrainan "natsimaisen luonteen".

Lisäksi siinä vaaditaan, että Ukrainan nykyisten päättäjien on erottava, ja tämän jälkeen valittavan väliaikaisen parlamentin on tunnustettava, että kaikki Ukrainan alueet ovat osa Venäjää. Tulevaisuudessa YK:n tulee Medvedevin mukaan antaa siunauksensa Ukrainan liittämisestä Venäjään.

Putin-kriitikko Mihail Hodorkovskin mukaan länsimaita odottaa uusi kylmä sota Venäjän kanssa 2:12
Putin-kriitikko Mihail Hodorkovskin mukaan länsimaita odottaa uusi kylmä sota Venäjän kanssa. Katso videolta lisää.

"Kaunisteltu rauha"

Medvedevin ulostulossa ei sinällään ole mitään uutta ja se heijastelee Venäjän todellisia aikomuksia Ukrainan suhteen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin määritteli Ukrainan täydellisen "demilitarisoinnin" ja "denatsifikoinnin" Venäjän päätavoitteiksi jo helmikuussa 2022 aloittaessaan laittoman hyökkäyssotansa Ukrainaan.

Vuonna 2021 julkaistussa kirjoituksessaan Putin väitti, että ukrainalaiset ja venäläiset ovat historiallisesti yksi yhtenäinen kansa, jonka ulkoiset pahansuovat voimat ovat väkivaltaisesti ja epäoikeudenmukaisesti erottaneet toisistaan.

Venäjä on jo pitkään ilmaissut "kaunistellusti", että Venäjälle rauha Ukrainassa tarkoittaa Ukrainan loppua suvereenina ja itsenäisenä valtiona, ISW kirjoittaa.

Venäjän ex-pääministeri Mihail Kasjanov: Putin voi hyökätä Baltiaan 1:50
Venäjän ex-pääministeri Mihail Kasjanov: Putin voi hyökätä seuraavaksi Baltiaan.

Lue myös:

    Uusimmat