Mainos

Näin teet unelmiesi suihkulähteen

Haluaisitko suihkulähteen tai vesialtaan pihallesi, mutta et vain osaa rakentaa sellaista? Katso simppelit ohjeet ja toteuta unelmiesi keidas.

Virtaava vesi rauhoittaa ja toimii viilentävänä elementtinä pihallasi. Se myös tekee puutarhastasi näyttävän, vaikka et olisikaan kummoinen viherpeukalo. Suihkulähteellä on helppo muuttaa myös pihamaasi tunnelmaa, halusit sen sitten huokuvan romantiikkaa tai edustavan itämaista, pelkistettyä tyyliä.

Suihkulähteitä on monenlaisia, mutta tärkein kysymys on, rakennatko lähteen itse, vai ostatko valmiin setin.

Valmiit mallit on helppo asentaa, mutta toisaalta itse rakentamalla saat juuri sellaisen kuin haluat. Jos päätät rakentaa sen itse, voit valita joko rautakaupasta ostettavan valmiin altaan tai hankkia allasmuovia, jonka avulla voit helposti toteuttaa erilaisia muotoja, kuten pieniä puroja. Allasmateriaalin värin kannattaa olla mahdollisimman tumma, sillä siten se ei erotu maastosta ja näyttää luonnollisemmalta.

Suihkulähdettä rakentaessa myös pumpun valitseminen on tärkeä vaihe. Esimerkiksi liian tehokas malli liian pienessä altaassa voi aiheuttaa veden roiskumisen lähteen ulkopuolelle. Paras valinta on säädettävä suutin, joka sopii kaikkiin altaisiin.

Altaan rakentaminen on hyvin helppoa. Tarvitset vain sopivan altaan tai allasmuovia, vatupassin, lapion, hiekkaa ja altaan suodatinkangasta, jota voit ostaa esimerkiksi rautakaupasta.

1. Kun tiedät mihin ja millaisen altaan haluat, kaiva maahan kuoppa, joka on noin 10 senttimetriä leveämpi ja syvempi kuin valitsemasi allas. Valmisallasta käytettäessä poista kuopasta myös kivet ja juuret, etteivät ne tee pohjaa epätasaiseksi.

2. Tämän jälkeen levitä altaan pohjalle suodatinkangas, joka suojaa allasta roudalta. Levitä päälle noin 10 cm hiekkakerros ja tiivistä hiekka tallaamalla.

3. Aseta allas tai allasmuovi paikoilleen. Valmisaltaan suoruus tarkistetaan vatupassilla ja sen reunat tiivistetään hiekalla.

4. Asenna suihkulähteen pumppu ennen täyttöä paikoilleen. Jos olet valinnut altaaseesi myös valon, asenna se ennen viimeistä vaihetta.

5. Täytä allas vedellä ja koristele tuotoksesi esimerkiksi kivillä, saviruukuilla ja erilaisilla patsailla.

Katso kuvagallerian upeat kuvat ja insiroidu!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.