Näin säilytät mieskuntosi ilman Viagraa

Pilleripurkki ei ole ainoa vaihtoehto potenssiongelmiin. Mieskuntoa voi edesauttaa myös luonnollisin konstein. Sexpon toiminnanjohtaja Jussi Nissinen kertoo miten.

Seksuaalinen itsetunto

Pojat ja nuoret miehet oppivat yhdistämään seksuaalisuuden vahvasti erektioon. Erektioon kiteytyy voiman tunne ja koko oma miehisyys. Siksi erektiohäiriöt ovat monelle miehelle kova paikka.

Muista, että miehisyys on paljon muutakin kuin erektio. Moni mies oppii vasta keski-iän jälkeen vuorovaikutteisuutta seksuaalisuudessa. On tärkeää oppia tunnistamaan omassa kehossaan muitakin erogeenisia alueita kuin penis.

Suorituskeskeisyys ja vuorovaikutus

Kun mies ryhtyy suorittamaan seksuaalisuuttaan, hän ei ole enää henkisesti läsnä. Unohda hetkeksi erektio ja uskaltaudu vuorovaikutukseen kumppanisi kanssa. Selvitä, mikä sekä itsestäsi että toisesta tuntuu hyvältä.

Miehet ovat usein arkoja paljastamaan erogeenisesti herkkiä paikkojaan. On väärin ajatella, että naiset haluavat vain perinteistä yhdyntää. Kosketuksella ja läsnäololla on tärkeä osa seksuaalisuudessa. Tämän alueen vahvistaminen kannattaa, etenkin jos kohdalle tulee erektiovaikeuksia.

Elämäntavat

Tupakanpolton ja alkoholinkäytön vähentämisellä on suora yhteys potenssiin. Tupakka vaikuttaa kehon ääreisverenkiertoon, alkoholi keskushermostoon. Muista kuitenkin, ettei korkin sulkeminen paranna potenssia hetkessä. Alkoholinkäytön vähentämisen positiiviset vaikutukset näkyvät pitkällä tähtäimellä.

Liikunta tekee mieskunnolle hyvää. Etsi laji, josta nautit. Pidä huolta myös mielialastasi. Osta vaatteita, joissa viihdyt. Nauti ruokaa, josta sinulle tulee hyvä olo. Tapaa ihmisiä, joita arvostat. Tee asioita, joista tulet onnelliseksi. Itsesääliin vaipuminen ja kohtaloonsa alistuminen ovat myrkkyä seksuaalisen hyvinvoinnin kannalta.

Luontaistuotteet

Erityisesti internetissä on nykyään tarjolla mitä erilaisimpia luontaistuotteita, jotka lupaavat kasvattaa potenssia. Mukaan mahtuu silkkoja huijauksia, mutta osassa pillereistä saattaa olla myös jonkin verran tehoa.

Tärkeintä luontaistuotteiden käytössä on se, ettet aseta koko uskoasi niihin. Monet saavat jo pelkän pilleripurkin olemassaolosta lohtua. Parhaimmillaan luontaistuotteet toimivat itsetunnon kohottajina.

Seksuaalisuus sairauden jälkeen

Vakava sairaus voi muuttaa mielikuvan omasta seksuaalisuudesta. Eturauhassyövän kohdalla on syytä muistaa, että osalla potilaista erektiokyky palaa ennalleen itsestään. Sitä ei tiedetä, miksi osalla potenssi korjaantuu ja osalla ei. On silti todennäköistä, että itsestään huolehtimisella on merkittävä osuus.

Erektiokyky ei välttämättä palaa yhdessä yössä. Muista nauttia koko kehon ja mielen erogeenisuudesta. Silloin erektio tai sen puuttuminen eivät näyttele seksuaalisuudessa niin isoa roolia.

Kuvat: Lehtikuva ja Colourbox.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja