Mainos

Näin säilytät hyvän olon ja tasapainon kiireisessä arjessa

Kiire, liian monta rautaa tulessa, ruuhkavuodet. Monen työikäisen arki on tasapainoilua vaativan työn ja aktiivisen perhearjen kanssa.

Itselle tärkeiden asioiden parissa puuhaaminen saa arkeen mukavan sykkeen, mutta liika on liikaa. Aikaa oman hyvinvoinnin vaalimiseen on syytä löytyä myös.

Stressi vaikuttaa koko kehoon

Stressi on lyhytkestoisena positiivinen voimavara silloin, kun on tiedossa, mihin se loppuu. Se auttaa keskittämään energiaa kiireiseen tehtävään ja saa aikaan työn imua. Pitkäkestoisena tilana stressi on kuitenkin kuluttavaa ja uhkaa jopa terveyttä.

Kuuntele kehoasi ja tunnista stressin oireet:

 • Työpäivän jälkeen on vaikeaa saada mieltä rauhoitettua ja ajatuksia pois työasioista
 • Unihäiriöt: illalla ei tule uni, kun ajatukset pyörivät päässä tai heräät keskellä yötä valvomaan
 • Väsymys kertoo siitä, että pitäisi pysähtyä ja ladata akkuja
 • Päänsärky, selkäkipu tai vatsavaivat voivat myös olla stressiperäisiä

Priorisoi

Stressi ja kiire helpottavat lyhentämällä tehtävälistaa. Karsi reilusti elämästäsi niitä asioita, jotka pelkästään ottavat, eivätkä anna mitään. Hyväksy oma rajallisuutesi: on ihan ok olla se huoltaja, joka ei ole myymässä mokkapaloja joulumyyjäisissä ja se työkaveri, joka ei osallistu marathonille.

Laita kalenteriin omaa aikaa

Kampaajakäynti, lounas ystävän kanssa tai puutarhan hoitaminen – mikä ikinä akkujasi lataakin, varaa sille aikaa. Kiireen keskellä tulee helposti luovuttua juuri niistä asioista, jotka eivät ole päivänpolttavia, mutta jotka olisivat hyvinvoinnin kannalta ehdottoman olennaisia. Päätä siis, miten usein tarvitset aikaa itsellesi, merkitse aika kalenteriin, äläkä luovu siitä.

Jaksamista tukevat rutiinit

Illan viimeiset työt lasten nukkumaanmenon jälkeen, pikaruokaa päivälliseksi ja viinilasillinen tai kaksi rentoutukseen illalla – nämä kaikki tuntuvat ohitusteiltä kiireen selättämiseen, mutta toimivatkin juuri päinvastoin.

Jaksaminen ja hyvä olo rakentuu päivärutiinista, jossa työlle on oma aikansa, ja vapaa-ajalle ja levolle omansa.

Terveellinen ruoka, joka sisältää paljon hyviä vitamiineja ja hivenaineita, tukee jaksamista arjessa ja saa aivotkin toimimaan paremmin. Pienellä suunnittelulla ja tilaamalla vaikkapa valmiin ruokakassin viikoksi, saat taklattua pikaruokaongelmaa.

Jos ruoan monipuolisuus on arjessa taas yksi huolenaihe lisää, voit lieventää huoliasi nauttimalla monivitamiinia päivittäin. Bertil's MineVit tarjoaa huolella valitun yhdistelmän tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita hyvinvoivan arkesi tueksi.

Pidä kiinni kiireisessä arjessa ainakin näistä:

 • Opettele sanomaan ei, jotta voit vastata tärkeimmillesi kyllä
 • Muista syödä säännöllisesti, ja pidä tauko syödessäsi
 • Ulkoile ja liiku viikoittain.
 • Tee asioita, joista nautit ja saat iloa. Kuuntele vaikka äänikirjaa työmatkalla, tai osta kukkia koristamaan sotkuista pöytää
 • Varaa iltaan tunti tai kaksi levolle laskeutumiseen. Laadukas uni on yksi tärkeimmistä voimavaroistasi
 • Kysy itseltäsi joka päivä ”miten voit tänään?”

Kotimaiset laadukkaat hivenaineet, vitamiinit ja Active-tuotteet löydät nyt Bertil’s -nimellä apteekeista ja terveyskaupoista. Uuteen Bertil’s-sarjaan kuuluvat niin ennestään tutut ja suositut Kelasin hivenaineet kuin monet mielenkiintoiset uutuudetkin. www.bertils.fi

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja