Näin saat parsakaalista entistä tehokkaamman vastustajan vakavalle taudille

Parsakaali on tunnettu syöpää vastaan taistelevista ominaisuuksistaan, mutta sen yhdistäminen muiden ruokien kanssa ehkäisee syöpää entistä paremmin.

Illinoisin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tuore parsakaali kannattaa yhdistää mausteisen, myrosinaasia sisältävän ruoan kanssa. Se nimittäin tehostaa merkittävästi jokaisen ruoan syöpää vastustavaa voimaa ja varmistaa sen, että imeytyminen tapahtuu ruoansulatusjärjestelmän ylemmässä osassa, jossa saadaan aikaan maksimaaliset terveyshyödyt.

Saadaksesi halutun vaikutuksen, mausta parsakaali vaikkapa sinapilla, piparjuurella tai maustekrassilla. Mitä mausteisempaa, sen parempi – se tarkoittaa, että se on tehokasta

Tutkimuksessa tuoreita parsakaalin versoja syötiin parsakaalijauheen kanssa. Tutkijat mittasivat veren bioaktiiviset yhdisteet syömisen jälkeen. Tasot olivat korkeammalla, jos ruokia syötiin yhdessä kuin, jos niitä syötiin erikseen.

Usein parsakaalin terveyshyödyt katoavat, kun sitä kypsennetään liikaa sen sijaan, että se vain höyrystettäisiin kevyesti. Tutkimus kuitenkin osoittaa, että vaikka parsakaalia olisi keitetty liikaa pitkään, sen terveyshyötyjä voi korostaa parittamalla se jonkun toisen myrosinaasia sisältävän ruoan kanssa. Myrosinaasi on entsyymi, jota tarvitaan syöpää ehkäisevän sulforafaanin muodostamisessa.

Parsakaalijauhessa ei ole myrosinaasia, mutta siinä on sulforafaanin esiastetta. Kun jauhetta syötiin yhdessä, parsakaalin versot "lainasivat" myrosinaasiaan jauheelle. Kuten tutkijat ennustivat, molemmat ruoista tuottivat lopulta sulforafaania ja näin tarjosivat entistä paremman vastustuksen syövälle.

Parsakaalin hyötyjä korostavat myös retiisit, kaali, vesikrassi, ruusukaali sekä rucola. Syö parsakaalia ainakin 3–5 annosta viikossa, jotta saat täyden hyödyn sen syöpää ehkäisevistä ominaisuuksita. Kokeile laittaa parsakaalia vaikkapa eväsleivän väliin tai heitä parsakaalin versoja pizzan päälle otettuasi sen uunista.

(MTV3)

Kokeile vaikkapa seuraavaa salaattireseptiä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja