Näin otat huvin ja hyödyn irti työmatkasta

Työmatka voi tuntua turhauttavalta siirtymävaiheelta työn ja kodin välillä. Asennemuutos voi olla paikallaan ja pian nautit bussissa tai autossa vietetystä omasta ajastasi.

Näillä vinkeillä työmatka tuntuu vähemmän työltä ja enemmän vapaa-ajalta:

1. Valitse oikea kulkuväline

Bussimatka voi kestää kauemmin kuin omalla autolla hurautettu työmatka. Säästät kuitenkin rahaa ja luontoa. Lisäksi sinulla on oma kuski, joka ajaa sinut lähes ovelta ovelle, eikä sinun tarvitse huolehtia pysäköinnistä tai törttöilevistä kanssakuskeista. Riittää kun rentoudut.

2. Kävele

Olet luultavasti väsynyt töiden jälkeen. Silloin tekee hyvää haukata vähän happea. Mikset kävelisi kotiin tai ainakin parin bussipysäkin päähän? Olet kotona virkeämpi, eikä sinun tarvitse lähteä erikseen lenkille.

3. Kommunikoi

Jos et itse aja, työmatka on mahdollisuus käydä läpi vastaamattomat puhelut ja sähköpostit. Angry Birds on hauskaa ajanvietettä, mutta jos vastaat työsähköpostiin nyt, se on pois mielestäsi, kun pääset kotiin. Näin kotona vietetty aika on pyhitetty perheellesi tai harrastuksillesi.

4. Opiskele

Matkustit sitten autolla tai julkisilla työmatka on hyvää aikaa kuunnella äänikirjaa tai podcasteja. Kielten opiskelu sujuu rattoisammin omassa autossa, sillä se vaatii ääneen toistamista.

5. Tutustu uusiin paikkoihin

Oletko miettinyt, minne työpaikkasi ohi ajava bussi menee? Hyppää kyytiin! Työmatka pysyy mielenkiintoisena, kun valitset silloin tällöin uuden reitin. Varmista kuitenkin etukäteen, että löydät takaisin.

6. Rentoudu

Jos olet tuijottanut tietokoneen ruutua koko päivän, voi silmien sulkeminen olla paikallaan. Laita luurit korville ja musiikki soimaan, mutta älä nuku pysäkkisi ohi! Jos ajat itse, laula täysillä mukana, mutta pidä silmät visusti liikenteessä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja