Mainos

Näin Nokia-pomot tienasivat

Nykyisten Nokia-pomojen tulot ovat maltilliset verrattuna yritysjohtajien korkeimpiin ansioihin.

Esimerkiksi Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa hankki verottajan mukaan viime vuonna ansiotuloa miljoona euroa ja pääomatuloa 2,6 miljoonaa euroa.  

Tosin Nokiasta kulta-aikoina ponnistanut Koneen entinen toimitusjohtaja Matti Alahuhta puolestaan hankki verottajan mukaan viime vuonna yli 5,5 miljoonaa euroa, mikä oli kärkisaavutus Suomen suurimpien pörssiyritysten johtajista.  

Nokian matkapuhelinbisneksen maailman ykköseksi nostanut aiempi pääjohtaja Jorma Ollila hankki viime vuonna verottajan mukaan 1,5 miljoonan ansiotulot ja 210 000 euron pääomatulot. Verottajan mukaan niin ikään toimitusjohtajana työskennellyt Olli-Pekka Kallasvuo hankki viime vuonna ansiotuloja 380 000 ja pääomatuloja 270 000 euroa.  

ToimitusjohtajaStephen Elopin tuloja ei löydy Suomesta. Myöskään Nokian nykyinen toimitusjohtaja Rajeev Suri ei ole maksanut Suomeen ansio- tai pääomatuloveroa, mutta sai veronpalautusta 18 mukaan. Nokian viestinnän mukaan Suri maksaa veronsa Suomen lainsäädännön mukaan, mutta yhtiöstä ei suostuttu muuten avaamaan Surin verotusta.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.