Näin hoidat herkkää mutta näppyläistä ihoa

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten pienet luomet meikataan, kuinka herkkää sekaihoa hoidetaan ja kuinka meikataan korkea otsa.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Pienien luomien meikkaaminen

Miten lähes luomettomat silmät saisi meikattua kauniisti? Meikkaan miten tahansa, en saa niitä kivan näköisiksi ja se alkaa jo turhauttaa.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Helppo ja aina hyvännäköinen silmämeikki syntyy niin, että levität yhden luomiväri sävyn koko liikkuvalle luomelle. Nosta väriä luomelle niin, että kun katsot suoraan peiliin, silmämeikki näkyy. Ota sitten toinen sävy käyttöön, joku vaaleampi vivahde ja häivytykseen sopiva. Pehmennä rajat ja häivytä utuiseksi kulmakarvaa kohti. Valitse väri josta pidät ja joka sopii omiin väreihisi parhaiten. Rajaa yläluomi aivan ripsirajasta pehmeällä Soft Liner -kynällä. Lisää maskara ja näin kivannäköinen ja siisti silmämeikki on valmis!

Pienet silmät suuremmiksi meikkaamalla

Haluaisin tietää miten saisin hiusrajan näyttämään matalammalta. En voi pitää roikkuvia etuhiuksiani ylhäällä sillä otsani on hyvin korkea. Lisäksi haluaisin vinkkejä miten saan pienet silmät näyttämään suuremmilta ja ripsivärin pysymään koko päivän ja poistettua ilman että alaluomet tahriintuisivat.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Voit madaltaa hiusrajaa häivyttämällä sitä tummemmalla meikkivoiteella, varjostusvärillä tai aurinkopuuterilla. Levitä tummempaa sävyä hiusrajaan, niin että se sulautuu muuhun meikkipohjaan ja näyttää luonnolliselle. Käytä apunasi sivellintä tai meikkisientä. Häivytä huolellisesti ja levitä tuote kevyesti otsalta kohti hiusrajaa.

Saat näin otsaa näyttämään matalammalle tällaisella pienellä meikkikikalla. Helppoa!

Vaalea suurentaa, tumma pienentää. Eli jos haluat saada silmäsi suuremman näköisiksi, panosta vaaleaan silmämeikkiin. Ripsiväriksi suosittelen vedenkestävää versiota, testaa esim. Volume Nanodefinition Mascaraa. Saat sillä tuuheat ja näyttävät ripset, ilman että lopputulos tahriintuu tai näyttää suttuiselta.

Ongelmana herkkä iho

Ihostani tulee päivän mittaan todella punainen ja kipeä, kuin se olisi palanut. Myös vähän väliä iho tulee täyteen pieniä finnejä. Olen kokeillut erilaisia voiteita, mutta tuntuu ettei mikään auta.

Meikkitaiteilijan vastaus:

Kuulostaa siltä, että ihosi on atooppinen. Suosittelen sinua varaamaan ajan ihotautilääkäriltä. Saat hyvät hoito-ohjeet sieltä näin aluksi. Kosmetiikkatuotteista sinun kannattaa valita aina Sensitive linjan tuotteita. Ne ovat tarpeeksi hellävaraisia herkälle hipiällesi, eivätkä ainakaan ärsytä ihoasi lisää.

Häämeikki talvimorsiamelle

Heippa! Olen menossa tammikuussa naimisiin. Millä väreillä ja tyylillä saisin loihdittua kauniin häämeikin?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Panosta häämeikissäsi pitkäkestoiseen, mutta luonnolliseen meikkipohjaan. Kaunis iho on häämeikin a ja o. Testaa Extreme Resist -meikkivoidetta. Se kestää hikoilun, onnen kyyneleet ja pitää ihon mattapintaisena pitkään.

Koska et kerro omista väreistäsi, on hieman vaikeaa suositella sinulle sopivia häämeikkisävyjä.

Raikkaat pastellit tai perinteiset ja neutraalit sävyt, kuten harmaan vivahteet toimivat häämeikissä hyvin. Ruskean sävyt saattavat tehdä meikistä tunkkaisen, joten sitä suosittelen välttämään. Pääasia on, että meikki on omannäköisesi tärkeänä juhlapäivänäsi! Ihanaa hääpäivän odotusta sinulle!

Herkkä mutta näppyläinen iho

Ihoni on herkkä ja varsinkin talvella kuivuu helposti ja siihen ilmaantuu punaisia läiskiä. Kesällä ongelma ei ole niin paha. Ihon herkkyydestä huolimatta kärsin jatkuvasti finneistä. Niitä tulee varsinkin otsaan ja leukaan. Pesen, kuorin ja kosteutan ja syön terveellisesti mutta niitä tulee silti. Osaatko antaa mitään vinkkiä? Lisäksi tahtoisin tietää, minkä sävyisiä huulipunia minun kannattaisi käyttää? Olen hyvin vaalea ja tuntuu että mitkään sävyt eivät oikein sovi, vaan näyttävät suttuiselta. Kiitos vastauksestasi jo valmiiksi!

Meikkitaiteilijan vastaus:

Käytä puhdistukseen sekaiholle tarkoitettua tuotetta, Refreshing Cleansing Milkia. Se tasapainottaa ihoasi ja puhdistaa hyvin. Valitse kasvovedeksi herkälle iholle tarkoitettu alkoholiton Soothing Toner. Se rauhoittaa herkkää hipiääsi ja antaa sille kosteutta.

Kosteusvoidetta kannattaa vaihdella ihon kunnon mukaan, suosittelen sinulle Sensitive-sarjan tuotteita.

Testaa huulille Volume Shine Ultra Glossy -kiiltopunan sävyä 04 Toffee. Tämä lämpimän sävyinen puna sopii vaalealle ihollesi ja on tarpeeksi luonnollinen kevyeenkin meikkiin.

Meikki vihreille silmille

Millainen meikki sopii vihreille silmille?

Meikkitaiteilijan vastaus:

Vihreitä silmiä korostaa upeasti liilan ja luumun sävyt. Creative Eyes Pure Diamond -luomiväripaletti 480 Prismatic Purples on täydellinen vihreille silmille. Testaa - silmäsi tulevat loistamaan näillä sävyillä aivan varmasti!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja