Näihin seksimyytteihin uskoo yhä moni

Seksuaalisuuteen liittyy monia myyttejä, joihin uskomme. Vääränlainen tieto voi kuitenkin olla jopa vaarallista.

Seksuaalisuuteen liittyy yhä myyttejä, joihin uskomme tietämättömyyttämme. Tiedätkö sinä totuutta näistä seksimyyteistä?

Naiset saavat orgasmin emätinyhdynnästä

Olisi upeaa, jos tämä olisi totta. Tutkimusten mukaan 70 prosenttia naisista ei kuitenkaan saa orgasmia emätinyhdynnässä ilman ylimääräistä stimulaatiota, kuten klitoriksen hyväilyä.

Aikuisviihde ei kuitenkaan tue tätä tosiasiaa, vaan ylläpitää myyttiä heti laukeavasta seksipedosta. Jos siis kuvittelet, että olet jotenkin viallinen, kun et saa orgasmia tavallisessa yhdynnässä, olet väärässä. Sinussa ei ole mitään vikaa. Naiset eivät toimi sängyssä samalla tavalla kuin miehet.

Sukupuolitauti näkyy päällepäin

Monet meistä ovat saaneet koulussa seksivalistusta, jossa näytetään sukupuolitaudin runtelema sukupuolielin. Niinpä monet meistä kuvittelevat, että sukupuolitauti näkyy päällepäin. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä totta. Ainut tapa saada todella selville, onko kumppanillasi jokin tauti, on käydä sukupuolitautitesteissä.

Suuseksiä ei lasketa seksiksi

Kaikenlainen seksi on seksiä. Oli sitten kyse suuseksistä tai yhdynnästä, seksi lasketaan aina seksiksi. On myös hyvä pitää mielessä, että suuseksi ei anna suojaa sukupuolitaudeilta.

Mikäli lääkärisi pitää puhua sinulle seksistä, hän ottaa sen kyllä puheeksi

Lääkärit voivat arastella seksistä puhumista, tutkimukset osoittavat. Vuonna 2012 Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan lääkärit välttelevät seksuaaliongelmista puhumista. Vain 40 prosenttia gynekologeista kysyi rutiininomaisesti seksuaaliongelmista ja 28,5 prosenttia seksuaaliseen nautintoon liittyviä kysymyksiä. Seksuaaliseen suuntautumiseen tai -identiteettiin liittyviä kysymyksiä kysyttiin vielä vähemmän.

Vuonna 2010 toteutetussa tutkimuksessa kävi ilmi, että lääkäriksi opiskelevista 53 prosenttia koki saaneensa liian vähän koulutusta siitä, kuinka käsitellä seksuaalisuutta potilastilanteissa.

On olemassa kahdenlaisia orgasmeja… Tai sitten ei

Naisen orgasmista käydään monenlaisia väittelyjä. Tutkijat ovat kiinnostuneita siitä, minkälaisia orgasmeja on olemassa, mistä naisen orgasmi johtuu tai onko naisen orgasmia ylipäätään olemassa. Tutkimukset voivat kuitenkin kääntyä naista itseään vastaan, sillä ne eivät ota välttämättä huomioon naisen henkilökohtaisia tuntemuksia.

Orgasmi on subjektiivinen asia, eikä ole yhtä oikeaa tapaa määritellä, miten ja missä orgasmi pitäisi tuntea. On kuitenkin totta, että tarvitsemme seksuaalisuudestamme myös tutkittua tietoa. Vanhanaikaiset käsitykset nautinnosta voi kyseenalaistaa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat