Tässä on Olli Jokisen seuraaja

Mikkelin Jukurit on valinnut Olli Jokisen manttelinperijän. Uusi päävalmentaja Marko Tuomainen saapuu kaupunkiin tuoreena mestarina.

Tuomaisen sopimus on kaksivuotinen. Hän seuraa tehtävässä Olli Jokista, joka siirtyi kolmen Jukurit-kauden jälkeen SHL-seura Timrå IK:n päävalmentajaksi.

Tavoitteena on, että Jukurit jatkaa minunkin aikanani samanlaista peliä, mitä se on esittänyt viimeisten kausien aikana. Olemme keskustelleet Ollin kanssa paljon pelistä, ja näemme varsinkin jääkiekon tulevaisuuden hyvin samalla tavalla. Haluan, että Jukurit on myös tulevilla kausilla aktiivinen, hyvin kommunikoiva sekä kamppailu- ja luisteluvahva joukkue, Tuomainen sanoo Jukurien verkkosivuilla.

Tuomaisen valmennusryhmän täydentävät apuvalmentajat Jukka Ahvenjärvi, Jesse Welling ja maalivahtivalmentaja Riku Helenius

Tuomainen, 52, siirtyy Mikkeliin Mestis-seura Iisalmen Peli-Karhuista, jonka hän luotsasi päättyneellä kaudella Mestiksen mestariksi. Liigassa päävalmentajatehtävä on Tuomaiselle ensimmäinen. Hän on toiminut aiemmin KalPan ja JYPin apuvalmentajana vuosina 2017–2022. 

Uusi Jukurit-luotsi kiekkoili vuonna 2012 päättyneellä pelaajaurallaan muun muassa 231 SM-liigaottelua KalPan, HIFK:n ja Bluesin paidassa. NHL:ssä hän paineli 79 kamppailua. AHL:ssä Tuomainen pelasi 272 ottelua. 

Voimahyökkääjä muistetaan myös Leijonista. Hän pokkasi Suomen paidassa kaksi MM-hopeaa ja kertaalleen pronssia.

Haastattelu: IPK - Ketterä, Marko Tuomainen( IPK) 2:31
Marko Tuomanen luotsasi IPK:n Mestiksen ykköseksi – mestaruus on seurahistorian ensimmäinen

Lue myös:

    Uusimmat