Elämäntaparemontin tehnyt Vilma Karjalainen jakoi hämmästyttävän kuvaparin muutoksestaan

Vilma Karjalainen kertoo, miten toinen lapsi muutti arkea 1:24
Videolla Vilma Karjalainen kertoo, miten toinen lapsi muutti arkea ja miksi hänen lapsensa ovat kuin yö ja päivä.

Vilma Karjalaisen ruokailutottumukset laitettiin uuteen uskoon Olet mitä syöt -jaksossa. 

Olet mitä syöt -sarja palasi viime viikolla ruutuun 10. tuotantokauden jaksoin. Kauden toisessa jaksossa 25. huhtikuuta nähtiin somevaikuttaja ja yrittäjä Vilma Karjalainen 

Jaksossa selviää, että Karjalainen on unohtanut itsensä lapsiarjen keskellä.

– Koen, että terveyteni on alkanut ehkä eniten reistailemaan sen jälkeen, kun minusta tuli äiti. Se on hullua, koska minusta tuli samaan aikaan myös maailman onnellisin, Karjalainen sanoo jakson alussa. 

Pippa Laukka ravistelee Karjalaisen rutiineja ja saa tämän keskittymään pitkästä aikaa myös omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Karjalainen saa nähdäkseen yhden viikon ruokapäiväkirjansa mukaiset syömiset. Hän hätkähtää herkkujen määrää ja kysyy, onko kyseessä yhden vai kahden viikon ruuat.

Melkoinen järkytys Karjalaiselle ja Laukalle on valkoisen sokerin määrä: sitä tulee limujen ja herkkujen mukana Karjalaiselle likipitäen kaksi kiloa yhden viikon aikana.

Jakson lopussa Karjalainen saapuu uudelleen tapaamaan Laukkaa. Hän kertoo, että on ajoittain oppinut laittamaan itsensä ykköseksi.

Tämä matka on vähän ollut tasapainottelua. Tämä on mielestäni enemmän sopiva, että voin välillä sanoa, että nyt äiti lähtee lenkille, ja välillä annan aikaa lapsille, hän kertoo. 

Karjalainen sanoo, että elämäntapamuutoksen myötä hänen arkirytminsä hallinta on parantunut ja hän on aiempaa energisempi. 

Ennen ja jälkeen

Karjalainen jakoi jakson julkaisupäivänä Instagram-tililleen ennen ja jälkeen -tyylisen kuvaparin itsestään. Muutos on silminnähtävä. Kuvien välillä on Karjalaisen mukaan 15 kiloa ja useita senttejä. Hän kuvailee tuntevansa olonsa energisemmäksi ja kevyemmäksi, mutta huomauttaa, ettei tärkeintä ole paino, vaan oma olo.

Olet mitä syöt -jakso tuli telkkarista ja kysytyin kysymys onkin, että miten menee elämäntapamuutoksen kanssa nykyään. Hyvin menee! Enkä muuten päivääkään ole laihduttanut, Karjalainen kertoo julkaisussaan.

Sometähti kirjoittaa olevansa todella ylpeä matkastaan.

Kahden lapsen äitinä ei jaksa niinkuin ennen, on normaalia, ettei jaksa liikkua eikä tunne oloaan energiseksi unettomien öiden jälkeen. Kuitenkin, pikkuhiljaa, pieniä muutoksia. Lisää niitä muutoksia omien voimavarojen mukaan itselleen, hän kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Karjalainen listaa postauksessaan asioita, jotka saivat hänen painonsa putoamaan. Ensimmäisenä hän mainitsee lopettaneensa Jaffan ja mehujen juomisen lähes kokonaan. 

– Ainoastaan jos syön jossain ravintolassa tai muualla kuin kotona, voin näitä juoda. En kuitenkaan kiellä näitä itseltäni, jos haluan niin otan.

Toisena hän mainitsee sokerikoukun nujertamisen. Olet mitä syöt -jaksossa kävi ilmi, että aikaisemmin Karjalainen unohti usein syödä päivän mittaan kunnolla ja söi iltaisin nälkäänsä herkkuja. Nykyisin hän kertoo syövänsä iltaisin iltapalan, tai kovan nälän iskiessä kunnon ruoan.

– Olen lopettanut iltaherkuttelut ja korvannut ne terveellisillä iltapaloilla. Olen ennen iltapalaa aina syönyt 3–4 ateriaa.

Pizzaa, karkkia, sipsejä tai jäätelöä Karjalainen ei ole kieltänyt itseltään, vaan mieliteon iskiessä syö, mutta nykyisin kohtuudella. Tästä opista hän kiittääkin Pippa Laukkaa. 

Hän kirjoittaa myös liikkuvansa salilla ja luonnossa ja kävelevänsä paljon. 

– En ota stressiä liikunnasta, välillä käyn tosi pitkiä aikoja kolme kertaa viikossa salilla, välillä on taukoa.

– Minulla on yleensä kerran viikossa herkkupäivä, jolloin syön jotain pikaruokaa tai herkkua. En enää molempia tai suuria määriä. Joskus on päiviä, jolloin voin syödä nakkeja ja ranskalaisia ja sitten syödä vaikka popparit iltapalaksi. Ihan sama. Oikeasti. Ei ole väliä, se on yksi päivä. Kokonaisuus ratkaisee.

Tekstinsä lopussa Karjalainen muistuttaa someseuraajiaan uskomaan itseensä ja olemaan armollisia.

Miten toinen lapsi muutti Karjalaisen arkea? Miksi hänen lapsensa ovat kuin yö ja päivä? Katso haastattelu ylhäällä olevalta videolta! 

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 18.4. klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat