Suomalaiset kertovat: Näin usein haluan seksiä!

Yleinen uskomus on, että pitkässä parisuhteessa seksin määrä vähenee. Toisaalta taas vanhempana seksielämän on Helmenkin kyselyiden mukaan todettu olevan kukkeimmillaan. Kuinka usein parisuhteessa olevat odottavat siis seksiä harrastettavan? Helmi kysyi tätä lukijoiltaan ja sai yli 1800 vastausta.

Helmi kysyi lukijoiltaan, millaisia odotuksia naisilla ja miehillä on parisuhteessa harrastettavan seksin määrästä, kuinka usein seksiä siis "kuuluu" harrastaa. Vastaajia kertyi yli 1800, joista valtaosa (63 %) oli naisia.

Naiset ja miehet vetivät vastaustensa suhteen yksimielistä ja vahvaa linjaa: Suurin osa kummankin sukupuolen edustajista oli sitä mieltä, että seksiä harrastetaan monta kertaa viikossa, tai mahdollisimman usein. Naisista tätä vaihtoehtoa kannatti 81 prosenttia vastaajista ja miehistä 78 prosenttia.

Näin parisuhteessa elävät naiset ajattelivat seksistä:

– Olen pian 30-vuotias ja ollut mieheni kanssa kimpassa reilut parisen vuotta, jonka aikana seksi on vähentynyt todella paljon! Itse tahtoisin lähes joka päivä, kokeilla uusia juttuja, mutta omaa miestä kiinnostaa jalkapallo ja muu oma aika. Täytyy myöntää, että miehiä tulee jo katsottua "sillä silmällä", kun oma ei anna huomiota.

– Mitä on parisuhde ilman läheistä kontaktia kumppaniin? Seksiä tulee harrastaa päivittäin, sillä seksihän tuottaa hyvää oloa ja molempien henkinen hyvinvointi sekä jaksaminen on parempaa ja vahvempaa. Seksi myös pitää ihosi terveenä ja mielen iloisena. Ja kun toista todella rakastaa ja haluaa, niin paikka, aika ja ympäristö menettävät merkityksensä. On ihan sama, vaikka naapurihuoneessa nukkuisi vanhemmat, tai viereisessä sängyssä pikkuveli.

– Aika tylsää puuhaa... Koko toimenpide kestää yleensä viisi minuuttia ja on sellainen fyysinen pakkosuoritus. Yleensä löytyy tekosyitä, jotta ei tarvitsisi hommaan edes ryhtyä: Migreeniä, väsymystä,selkäkipua jne. Olemme yhtä laiskoja hommassa kumpikin. Minä sentään kaipaisin jotain romantiikkaa ja läheisyyttä, mutta mieheni tuntuu pärjäävän hyvin jopa ilman niitä. Muuten parisuhteemme toimii kyllä loistavasti.

– Kemiat kohtaa ja lempi leiskuu. Suhde on suht uunituore, mutta toivottavasti sama tahti 3–7 viikossa jatkuu vielä muutamanki vuoden päästä.

– Joka toinen päivä tai parin päivän välein. Naisten kannattaisi muistaa, että hyvä seksielämä on tärkeä osa parisuhdetta, sen liima. Joku kerran kuussa -tahti kyllä tappaa suhteen tai ajaa miehen vieraisiin. Ja sama toki myös toisinpäin!

– Seksi on se asia, joka erottaa parisuhteen muista suhteista. Haluasin harrastaa kumppanini kanssa seksiä vaikka päivittäin, lähempänä totuutta on kuitenkin n. 2 kertaa viikossa. Jo 6 yhteistä vuotta takana, ja silti seksi maistuu.

– Seksi kuuluu ihmisen perustarpeisiin. Viikko on jo pitkä aika olla ilman – ainaki minulle.Seksi on se ykkösasia minkä pitää toimia parisuhteessa.. Siihen sisältyy kaikki parisuhteen ydinasiat, kuten läheisyys, toisesta välittäminen, rakkaus, luottamus, avoimuus..kaikki. Ja seksi paranee mitä kauemmin on oltu yhdessä ja opittu tuntemaan mistä toinen tykkää ja mistä itse. Silloin ainakin itse saan orgasmejakin useammin – ja sitä haluaa vaan enemmän!

– Ei ole mitään tarkkaa määritelmää sille, kuinka usein kuuluu seksiä harrastaa. Niin usein kun molemmista tuntuu hyvältä, ja tämähän voi vaihdella, ainakin pidemmässä suhteessa. Tietysti jos ikinä ei huvita, voisi olla hyvä miettiä mikä mättää, ja onko edes oikein perustein siinä suhteessa. Miehen kanssa seksiä harrastetaan vain, kun molemmat sitä haluavat ja siltä tuntuu, ja lopputulos on, että useamman kerran päivässä. Vielä yli 3 vuoden yhdessäolon jälkeenkin.

– RAKASTAN SEKSIÄ! Kukapa ei... Viimeisen kahden vuoden aikana olen luopunut sinkkuudesta ja seksiä on parisuhteessa PALJON enemmän. Määrä riippuu omasta ja toisen jaksamisesta. Jos töissä on rankkaa tai henkilökohtaiset asiat mylläävät, saattaa kulua pidempi aika ilman seksiä. Sinkkuna selibaatti saattoi kestää kuukausia, nyt suhteessa n. viikon. Suosittelen!

– Harrastamme seksiä noin 4–5 kertaa viikossa. Poikaystäväni on reissuhommissa viikot, joten enempäänkin pystyisimme, mikäli viikot olisimme saman katon alla.

– Olen seksuaalisesti miestäni paljon aktiivisempi. Minulle jopa joka päivä seksiä kelpaisi, mutta kyllä se pari kertaa viikossa riittää. Alkuhuuma mieheni kanssa oli kuin olisi ollut taivaissa. Harrastimme seksiä joka päivä 3 kuukauden ajan ja jopa kolmekin kertaa päivässä!

– Ei seksi ole itseisarvo, vaan läheisyys ja keskittyminen toiseen juuri siinä ja tässä hetkessä. Joskus seksiä on useita kertoja vuorokaudessa ja joskus on upeaa seksiä viikkojen, jopa kuukausien kuivan kauden jälkeen. Mikä meitä oikein vaivaa, kun kaiken pitäisi aina olla kuin elokuvissa ja vasta rakastuneena? Tärkeintä on olla läsnä – eli elää tässä ja nyt.

– Olen vielä alle viisikymppinen, mutta alkaa jo tuntua, että tämä on niin nähty ja koettu, vähempikin riittäisi.

– Seksi tuo minulle erilaista läheisyyden ja turvallisuuden tuntua. Tunnen olevani viehättävä ja haluttu, kun pääsen petipuuhiin rakkaani kanssa.

– Mielestäni seksi on iso osa parisuhdetta. Jos seksielämä on kunnossa, on myös suhde muiltakin osin. Seksitön parisuhde ei yleensä kauan kestä, jollain tapaa siinä ollaan toista kohtaan kylmiä. Pahimmassa tapauksessa toinen lähtee hakemaan seksiä muualta. Kyllä seksi pitää parisuhteen onnellisena.

– On muutakin tekemistä kuin peiton heilutus. Olen naimisissa ja lapset on tehty. Ei seksi ole kaikki kaikessa.

– Seksi mieheni kanssa on monen yhteisen vuoden jälkeenkin molempien mielestä ihanaa, emmekä pysty pitämään iltaisin näppejämme erossa toisistamme, vaan harrastamme seksiä viikossa useaan otteeseen.

– Entisissä suhteissa seksiä oli vähemmän, ja itse toki olin nuorempi. Nyt kun ikää on tullut lisää ja on sinut itsensä kanssa, seksi kuuluu lähes joka päivään. Kyllä minä tahdon seksiä useasti viikossa: siinä on hellyyttä, rakkautta, ja se rentouttaa. Loistava yhteinen harrastus!


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja