Suomalaiset menevät sänkyyn vaikka ensitapaamisella

Asetatko itsellesi tarkat rajat sen suhteen, milloin uuden kiinnostavan kumppanin kanssa on soveliasta siirtyä seksipuuhiin? Suurin osa Helmen lukijoista ei. Viikkokyselyn vastaajista yli 50 prosenttia kertoi menevänsä kiinnostavan kumppanin kanssa sänkyyn vaikka välittömästi tavattuaan.

Haluatko tutustua ensin ihmiseen ennen vällyjen väliin hyppäämistä? Käydä kenties muutamilla treffeillä tai sitoutua suhteeseen? Yli puolet (noin 52 prosenttia) Helmen seksiaiheiseen kyselyyn vastanneista kertoi hyppäävänsä uuden kiinnostavan kumppanin kanssa vaikka heti ensitapaamisella sänkyyn.

Kuinka pian olet valmis seksiin uuden kumppanin kanssa -kysymykseen vastanneista 24 prosenttia kertoi haluavansa tutua ensin tyyppiin ja vaati ennen sänkyseikkailuita alle edes muutaman treffikerran. 16 prosenttia kertoi harkitsevansa seksiä vasta, kun kyse oli oikeasta seurustelukumppanista.

Kun siltä tuntuu – vaikka heti

Yli puolet (noin 52 prosenttia) kyselyn vastaajista kertoi menevänsä sänkyyn uuden kumppanin kanssa vaikka heti, jos siltä tuntui. Osa ei halunnut tuhlata kallisarvoista elämää odottamiseen, vaan nautti mieluummin. Jotkut taas mainitsivat muuttuneensa iän karttuessa vapaamielisemmiksi.

– Kerranhan tässä vain eletään! Miksi olla tiukkapipo ja miettiä, että voi ei, en voi vielä hypätä sänkyyn, vaikka haluttaisikin kovasti? Saa nainenkin nauttia ja olla niin monen miehen kanssa kuin tahtoo.

– Miksi odotella? Täytyyhän autokin koeajaa ennen ostoa. Tietää vähän, mitä tulee saamaan.

– Aikaisemmin olisin odottanut, mutta ajattelutapani on muuttunut vapaammaksi ja voin harrastaa seksiä ensimmäiselläkin tapaamiskerralla. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää nauttia itse ja antaa toiselle nautintoa. Mielihyvää kaikille aisteille.

– En menisi kenen tahansa kanssa sänkyyn. Kaikki riippuu siitä, millainen ihminen toinen on. Joidenkin kanssa olen odottanut kauemmin, toisten kanssa mennyt suoraan asiaan, jos olen tiennyt voivani luottaa siihen, että yhdessä jatketaan seksin jälkeenkin.

– Sitten, kun siltä tuntuu. Se voi tapahtua saman päivän aikana tai sitten viikkojen päästä. Riippuu myös toisesta ihmisestä, ja mitä hän on mieltä asiasta. Ei minulle tuota vaikeuksia odottaa, mikäli toinen niin haluaa.

– Mitä pikemmin selvittää seksuaalisen yhteensopivuuden, sen parempi. En alkaisi suhteeseen, jossa seksi on huonoa.

– Nykyään ei enää tarvitse odottaa, ellei halua. Tosin kuin silloin, kun tapasin mieheni ja olimme ensitreffeillä ja hän jäi luokseni yöksi. Pyysi viereen nukkumaan, mutta ei käyttänyt tilannetta hyväksi, vaikka olisin ollut valmiskin. Toisilla treffeillä olikin sitten jo toinen ääni kellossa...

Ei koskaan ensitapaamisella

24 prosenttia vastaajista halusi tutustua ensin kumppaniinsa ennen vällyjen välissä peuhaamista. Sänkyseikkailu vaati esimerkiksi muutaman treffikerran. Hyvää kannattaa odottaa, kailottivat monet, kun osa taas muistutti, että pari tapaamiskerta paljastaa jo mahdollisesta kumppanista paljon.

– Kun tapaa ihmisen, joka kiinnostaa heti monella tasolla, hyvää kannattaa odottaa ja vähän hehkutellakin. Kaipaus on ihanan kutkuttavaa. Samoin haaveilu seuraavaa tapaamista odotellessa!

– Toimi hyvin nykyisen miehen kohdalla, enkä muutenkaan ole "heti sänkyyn" -tyyppiä, vaikka paljon kiinnostaisikin. Mieskin on tokaissut, että hyvä etten antanut ensimmäisellä kerralla (enkä muuten toisellakaan), koska muuten ei välttämättä oltaisi nyt yhdessä. Oma ukko ei arvosta heti sänkyyn hyppääviä naisia, vaan pitää heitä yhden yön juttuina. Kukin kuitenkin tehköön niin kuin parhaaksi näkee!

Sopivaa hetkeä odotellessa

16 prosenttia kyselyn vastaajista kertoi hyppäävänsä sänkyyn vasta virallisen seurustelukumppanin kanssa. Usea vastaaja mainitsi odotuksen kannattavan, sillä hyvään seksin liittyy aina intohimon lisäksi myös rakkautta. Osa vastaaja varoitteli huonosta maineesta, jonka nainen saa helposti hypätessään uuden kumppanin kanssa heti sänkyyn. Hyvä ohjenuora oli: yöksi ei oteta, jos kumppania ei tunneta.

– Minusta seksi ei ole sama kuin suklaan syöminen vieraan ihmisen kanssa. Haluan tutustua toiseen ensin kunnolla ennen kuin lähden niin läheiseen kanssakäymiseen kuin seksi on. Minun vartaloni ja aivojeni sisältö, mieli ja ajatusmaailma on temppelini. En päästä sinne ketä tahansa. Siellä on minun sieluni, en halua kenenkään ventovieraan pääsevän satuttamaan sitä. Pitää tuntea rakkautta ja pitää luottaa ja arvostaa toista ennen kuin päästää lähelle.

– Itse odotin sopivaa hetkeä seurustelukumppanini kanssa, nuori kun vielä olen. Odotus kannatti, sillä seksiin liittyy niin paljon rakkautta!

– Olimme monta kuukautta hyviä ystäväni nykyisen poikaystäväni, tulevan aviomieheni kanssa ennen seurustelua. "Vasta" kolmen kuukauden päästä seurustelun alkamisesta koitti meillä ensimmäinen kerta, ja hyvä niin. On paljon mukavampaa tutustua toiseen kunnolla ilman seksiä.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja