Suomalaisten seksielämä: Viikkokin ilman on liikaa

Helmi tutki, kauanko suomalaiset voivat olla ilman seksiä. Kysely paljasti, että joillekin viikko ilman hellyyttä on liikaa, kun taas toiset ovat onnellisia juuri seksittömyyden ansiosta!

Helmi kysyi lukijoiltaan, kauanko he voivat olla ilman seksiä. Yli 3300 suomalaista kävi vastaamassa kyselyyn, jossa paljastui, että viikko on maksimiaika ilman hellyyttä.

"Seksi on perustarve"

Vastanneista 41 prosenttia pystyi elämään ilman seksiä maksimissaan viikon. Moni eli pitkäaikaisessa parisuhteessa, jossa hellyyden määrä oli jo vakiintunut tietylle tasolle. Naisilla kuukautisten aika vaikutti seksuaaliseen halukkuuteen ja siihen, ettei seksiä haluttu harrastaa. Moni kuitenkin sai seksistä iloa ja energiaa elämään, ja vastanneiden mukaan olikin tärkeää nauttia seksistä usein.

– En voisi olla ilman päivääkään, mutta on pakko, koska asumme kumppanini kanssa vielä toistaiseksi eri paikkakunnilla ja opiskeluni takia näemme vain joka toinen viikonloppu. Seksi on ihanaa hänen kanssaan ja aina kun saan sitä, haluan sitä vaan lisää.

– Ilman seksiä olo on vajaa, ei ole energiaa, ei säihkettä. Seksi lataa minut ja antaa hehkua, varsinkin nykyinen, hyvä sellainen!

– Seksi on perustarve ainakin minulle. Kun on koko aikuisen elämän ajan harrastanut seksiä säännöllisesti, ei ilman sitä ole helppo olla. Yleensä jo muutaman päivän jälkeen alkaa tehdä mieli. Olen ollut 30 vuotta naimisissa ja nyt eron jälkeen suhteessa neljä vuotta. Luulen, että sinkkuna on helpompi olla ilman seksiä pidempääkin, kun ei ole toista siinä lähellä.

– Parisuhteessa tuntuu maksimissaan viikko hyvältä, muuten kyllä tarvittaessa pitempäänkin, jos on poissa puolison luota.

– Kuukautisten ajan en harrasta mieheni kanssa seksiä. Saatan antaa hänelle suuseksiä menkkojeni aikaankin, mutta en anna mieheni koskea minuun. Olen hyvin seksuaalinen ihminen ja viikkokin tekee jo vaikeaa olla ilman.

– Minulla on hyvin vilkas mielikuvitus ja tuntuu, että seksi aina pyörii mielessä. Toisin kuin miehelläni on ollut aika rankka vuosi ja välillä hänen sairautensa vaikuttaa seksielämään rajusti, parhaimmillaan ollaan oltu kuukausi ilman seksiä! Onneksi meillä on hyvin avoin suhde ja olen pyytänyt jos hän edes koskettelisi minua. näin ollaan selvitty pidemmästä ajasta.

"Jos vakituista kumppania ei ole, irtoseksi ei kiinnosta"

Yli 29 prosenttia vastanneista oli ollut ilman seksiä kuukausia kerrallaan. Vastanneiden mukaan seksille ei aina ollut aikaa muun elämän keskellä, ja esimerkiksi stressi tai etäsuhde vähensi hellyyden määrää. Vastaajat eivät myöskään halunneet harrastaa laadutonta seksiä, ja moni oli onnellinen ilman erotiikkaakin.

– Elämme toistaiseksi miesystäväni kanssa eri puolilla maapalloa. Ryhtyessäni tähän suhteeseen tulevat "kuivat kaudet" mietityttivät, koska aiemmin olin ollut pisimmillään ilman seksiä vain noin 2-3 viikkoa. Olin nykyisen suhteen alussa jopa valmis hyväksymään ajatuksen mahdollisuudesta purkaa paineita muiden miesten kanssa, mutta yllätyksekseni olen huomannut, ettei minun teekään mieli muita! Olen kuitenkin sillä tavalla vapaamielinen, että jos minulle tai miehelleni tällainen kiusaus tulee, hyväksyisin asian.

– En ole mielellään ilman seksiä yli viikkoa, olin sitten parisuhteessa tai sinkkuna, mutta joskus on tullut vastaan kuivia kausia pitkissä parisuhteissa. Syitä on ollut monia: pitkä fyysinen välimatka, parisuhteen loppu lähellä, stressi tai kiireinen elämänvaihe. Hetken päästä kroppa ja mieli ikävä kyllä tottuu elämään ilmankin seksiä.

– Voin olla kuukausia ilman seksiä, jos en omista seurustelukumppania. Ollessani sinkku, saatoin käydä naimassa vain eksiäni. Yhden illan jutut eivät ole mieleeni, joten mieluummin harrastan seksiä tutun, vanhan kumppanin kanssa. Miellyttää molempia, mikäs siinä. Pisimmillään olen ollut lähes vuoden ilman seksiä ja läheisyyttä. Kyllä huomasi, että pientä katkeruutta miehiä kohtaan alkoi olla. Sitten päädyinkin taas eksän kanssa sänkyyn ja elämä alkoi helpottaa taas kummasti, katkeruus hävisi! Onneksi nykyään parisuhteessa maailman ihanimman miehen kanssa, vaikka hetkellisesti elämmekin kaukosuhteessa. Seksi on loistavaa, vaikka näemmekin vain viikonloppuisin.

– Olisihan noita miehiä tarjolla, mutta olen kokenut niin huonoja seksikumppaneita, ettei oikein kiinnosta harrastaa yhden yön juttuja. Halut olisivat kohdillaan ja tiedän, että olen ns. hyvä seksissä, kun kaikki ovat aina halunneet kanssani uudestaan, mutta kaikki ovat olleet mielestäni sellaisia, että kertakin oli jo liikaa. Viime syksynä tuli viimeksi harrastettua ja kyllä tämä puutteessa oleminen on alkanut aiheuttamaan ihan harmia, kun katoaa milloin missäkin omiin fantasioihinsa eikä pysty keskittymään.

– Olen yksinhuoltaja, jolla on erittäin rajoitetusti vapaa-aikaa. Myös ehkäisy on kohdallani kaikin puolin hankalaa monien kaikkien tähän saakka aiheuttaessa sivuvaikutuksia tai allergiaa. Olisin hyvinkin aktiivinen, mutta tilanteen ollessa tämä, joudun olemaan "ilman" jopa kuukausia. Kolmen-neljän kuukauden jälkeen yleensä on keksittävä jotain ihokosketusta, kun sisäinen tasapaino sitä vaatii. Toki joskus on mennyt puolikin vuotta. Toivottavasti vielä tulee vastaan mies, jonka kanssa voisi harkita säännöllistä petipainia ilman, että mahdollinen raskaus pelottaa vastapuolta niin paljon, ettei päästä yhtä kertaa pidemmälle.

– Jos vakituista kumppania ei ole, irtoseksi ei minua sanottavammin kiinnosta. Vakisuhteessa seksi on luonnollinen ja tärkeä asia.

– Erosin miehestäni lähes vuosi sitten. Harrastin seksiä vähintään joka toinen päivä sitä haluamatta. Nyt kun olen vapaa, olen onnellinen, ettei minun tarvitse sitä tehdä.

– Ilman seksiä toisen ihmisen kanssa pitkänkin aikaa, sillä sydämeni on niin pahasti rikki, etten halua ketään lähelleni.

– Ei se ole ykkösjuttu tässä elämässä mieluummin omaa kivaa kuin huonoa seksiä!

"Olin aikanaan melkein neljä vuotta ilman seksiä"

Kyselyyn vastanneista 19 prosenttia saattoi elää vuosia ilman seksiä. Osa vastanneista ei halunnut harrastaa irtosuhteita, ja oli sinkkuaikanaan mieluummin ilman seksiä. Osalle selibaatti ei ollut vapaaehtoinen valinta, vaan pakon sanelemaa. Toisinaan myös pitkässä parisuhteessa seksin määrä väheni, vaikka toinen kumppani ei olisi halunnut luopua seksistä.

– Kaikkeen tottuu, ei seksi ole niin kuin nälkä tai jano. Hyvinvoinnin takia tietysti parempi olisi jos olisi seksiä, vaikka sitten itsekseen. Sinkkuna ei edes tee niin usein mieli. En ole kokeillut olla vuosia ilman, mutta kuukausia ainakin. Jos ei sellaista miestä satu kohdalle, jonka kanssa haluaisi seksiä, niin sitten sitä ei ole. Ei siihen kuole, ja tule tunnetta että nyt en kestä enää ja pakko saada seksiä kenen kanssa tahansa. Naurettavaa sellainen "en kestä pariakaan viikkoa ilman"-ajattelu. Sittenkö vaan hyppää sänkyyn jonkun kanssa ja alentaa itseään ja toista sillä, että jonkun kanssa on nyt vaan pakko saada seksiä. Omahyväistä egon pönkittämistä.

– Muutamia yhdenyönjuttuja kokeilleena tulin siihen tulokseen, että minulle seksi kuuluu parisuhteeseen. En enää nykyisin voisi kuvitellakaan harrastavani seksiä ihmisen kanssa johon minulla ei ole syvää luottamusta ja suuria tunteita. Sinkkuna ollessa on siis ns. kuivia kausia, mutta se ei ole ongelma..tarvittaessa löytyy oma apu läheltä.

– Sopivaa seksikumppania ei vaan löydy, tai niillä ei sitten tilaisuuden tullen ota eteen. Kolme vuotta on pisin aika ilman. Tarjonta alkaa olla todella surkeaa. Yli nelikymppiset vapaat miehet ovat järjestään huonokuntoisia ja ylipainoisia. Lisäksi näillä on jokin vika päässä. Hyvää seksiä saakin vain varatuilta miehiltä, mutta se on henkisesti rankkaa. Varattuja saisi vaikka joka päivälle uuden, niillä on kova hinku pettämään.

– Olin aikanaan melkein neljä vuotta ilman seksiä koska en käynyt missään ulkona ja en halunnut yhden illan suhdetta. Olin silloin 30-vuotias. Saimme lapsen yhdeksän vuoden yrittämisen jälkeen ja sitten erosimme lapsen isän kanssa. Elämässä oli tärkeää viettää kaikki vapaa-aika lapsen kanssa. Oma seksuaalisuus unohtui.

– Olen ollut ilman seksiä monia vuosia kylmässä liitossani ja omasta tahdostani. Toisaalta haluaisin nykyään vaikka useamman kerran päivässä eräältä tietyltä mieheltä, jota rakastan. Toisaalta meillä oli etäsuhde ja tapasimme vain noin kuukauden välein, mutta silloin sitten. Nykyään taas viihdytän itseäni ehkä noin kerran viikossa. Voihan sitä olla ilman, mutta ei haluaisi. Kyllä sen huomaan itsestäni, kun on niin kärttyinen olo ja paha mieli.

– Rakastan seksiä, mutta vain sellaisen ihmisen kanssa joka sytyttää minua aidosti. Jos sellaista ei ole kuvioissa, olen mieluummin kokonaan ilman kuin ryhdyn typeriin satunnaispanoihin. Nyt seksitöntä elämää on jatkunut noin 1,5 vuotta. Seuraava partnerini saa sitten osakseen kaiken patoutuneen seksuaalienergiani!

– Uudet ihmiset ja kumppanit aiheuttavat alkuaikoina hyvinkin vahvaa seksuaalista paloa, mutta jo parin yhteisen seksikokemuksen jälkeen tämä jännitys ja hohto ikään kuin katoaa. Minulla ei juurikaan ole tarvetta seksuaaliseen kanssakäymiseen, ja koenkin, että onnellisimmillani olisin parisuhteessa, jossa ei olisi fyysistä seksuaalisuutta lainkaan. Seksi on minulle jotain irrallista, eikä kuulu olennaisena osana rakkaussuhteeseen siten kuin minä rakkauden käsitän.

– Sinkkuna ollut jo 22 vuotta, ilman seksiä jo yli kaksi vuotta ja vain jatkuu...

"Olen koukussa orgasmiin"

Vastanneista noin yhdeksän prosenttia ei voinut olla päivääkään ilman seksiä. Moni koki seksin perustarpeeksi ja nautti sen harrastamisesta suuresti. Osa vastanneista myönsi olevansa koukussa ja sai jopa fyysisiä oireita, jos aika ilman fyysistä läheisyyttä venyi pitkäksi.

– Olen koukussa orgasmin tuottamaan hyvään oloon. Päivä tai pari menee ilman suurempia ongelmia, tosin seksi pyörii mielessäni melkein koko ajan. Esimerkiksi kun näen vastaantulevan naisen, ajattelen ensimmäiseksi, kelpuuttaisinko hänet kumppaniksi aktiin. Viikon verran voin olla ilman ja sen jälkeen vähintään omaa kättä, mutta mieluummin tietenkin kumppanilta ja jos ei häneltäkään, niin sitten rahalla – helppoa ja kivaa vaihtelua.

– Mieluiten harrastan vaikka joka päivä. Viikossa alan jo olla puutteessa. Pisin aika ilman seksiä on ollut sinkkuna kolme viikkoa, ja silloinkin harrastin omaa kivaa lähes päivittäin. Täysin selibaatissa, siis ettei edes itsekseen puuhastelua, olen ollut maksimissaan pari päivää. Seksi on terveellistä ja paras rakkauden ja läheisyyden osoitus. Katson sen olevan yhtä tärkeä kuin ravinto ja uni.

– Kyllä se ainakin ajatuksen tasolla on läsnä päivittäin. Ilman konkreettista seksiä voin olla noin kaksi viikkoa, mutta sitten tulee jo vakavia puutos-oireita.

– Koska meidän kohta kahdeksan vuotta kestäneessä parisuhteessa seksi on yksi suhteemme kantavista voimista. Itselle seksi on melkein tärkeämpää kuin miehelle.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja