Mainos

Nai vanhempi mies, niin avioliittosi kestää!

Mikä on onnellisen avioliiton salaisuus? Etsi viisi vuotta vanhempi mies, joka ei ole ollut ennen naimisissa!

Onko hyvän avioliiton salaisuus kiintymys, vetovoima, kärsivällisyys ja tosirakkaus? Ei mikään näistä, väittää tutkijaryhmä, joka paljastaa kehittäneensä kaavan, jolla voidaan ennustaa avioliiton kestävyys pariskunnan iän, koulutuksen ja aiempien avioerojen perusteella.

Tutkimuksessa nimeltä Optimising The Marriage Market tohtori Emmanuel Fragnière Bathin yliopistosta tutki 1534 sveitsiläispariskuntaa, jotka olivat joko naimisissa tai elivät pitkäaikaisessa parisuhteessa. Pareja seurattiin viisi vuotta, jonka jälkeen selvitettiin 1074 parin tilanne.

Asiantuntijat väittävät, että heidän teoriansa avulla voidaan ennustaa ne avioliitot, jotka päätyvät eroon viisi kertaa todennäköisemmin kuin muut liitot.

Pitkäaikaisen avioliiton teoria

Tutkimuksessa kerättiin tietoja eronneiden pariskuntien iästä, koulutuksesta, kansallisuudesta ja aiemmista parisuhteesta, jotta löytyi yhteisiä tekijöitä. Psykologit analysoivat jokaisen eri tekijän tärkeyden ja rakensivat profiilin täydelliselle avioparille.

– Tutkimuksen mukaan parhaat mahdollisuudet onnelliseen avioliittoon on niillä pariskunnilla, joissa mies on viisi vuotta vanhempi, ja naisella on korkeampi koulutus.

– Varmimmin yhdessä pysyvät siis pariskunnat, joissa vaimo on miestään yli viisi vuotta nuorempi. Avioeron todennäköisyys näillä pareilla on kuusi kertaa pienempi kuin muilla.

– Jos vaimo on yli viisi vuotta vanhempi aviomiestään, liitolla on kolme kertaa suurempi todennäköisyys päätyä eroon, kuin jos aviopuolisot olisivat samanikäisiä.

– Avioliitto, jossa nainen valitsee aviomiehekseen yli viisi vuotta nuoremman, alhaisesti koulutetun ja eronneen miehen, päättyy avioliitto viisi kertaa todennäköisemmin eroon.

– Eroprosentti oli suurin niillä pariskunnilla, joista kumpikaan ei ollut korkeasti koulutettu.

– Avioeroja oli puolet vähemmän niiden pariskuntien keskuudessa, joista molemmilla osapuolilla oli korkea koulutus.

– Jos nainen on korkeammin koulutettu kuin mies, pysyy pari yhdessä kahdeksan kertaa suuremmalla todennäköisyydellä, kuin silloin jos kumpikaan ei ole korkeasti koulutettu. Silloin jos suhteessa mies on korkeammin koulutettu kuin nainen, on liiton kestävyys vain kolme kertaa todennäköisempää.

– Avioliiton tulisi olla molempien ensimmäinen. Varmimmin yhdessä pysyvät ne pariskunnat, jotka ovat ensimmäistä kertaa avioliitossa.

– Parit, joilla oli takanaan yksi tai useampi avioero, erosivat useimmin kuin muut.

Tutkimuksessa raportoitiin, että miehet ja naiset tuntuvat "valitsevan" kumppaninsa rakkauden, fyysisen vetovoiman, jaettujen makujen, uskomustan, asenteiden ja arvojen mukaan. Avioliiton kestävyyden kannalta myös iällä, koulutuksella ja kulttuurisella taustalla on tärkeä rooli.

(MTV3 Helmi)

Lähde: www.dailymail.co.uk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.