Mainos

Myrkytyksen saaneet näyttökasaajat pyytävät Applen apua - Samalta yhtiöltä näyttöjä myös Nokialle

Myrkytysoireita saaneet kiinalaiset kosketusnäyttöjen kasaajat ovat pyytäneet apua Applelta tilanteeseensa. Taiwanilaisen Suzhou Wintek -yhtiön noin 140 työntekijän kerrotaan altistuneen näyttöjen valmistusprosessin aikana n-heksaaniksi kutsutulle kemikaalille.

Suzhou Wintek valmistaa kosketusnäyttöjä Applen lisäksi myös Nokialle ja HTC:lle. Työntekijöiden mukaan tehtaan omistaja ei ole antanut heille riittävästi korvauksia myrkytysoireista.

Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC -teknologiasivuillaan. Applen johtajalle Steve Jobsille lähetetyn kirjeen oli allekirjoittanut viisi työntekijää. He pyytävät tapausten johdosta enemmän apua Applelta. Allekirjoittaneiden mukaan Suzhou Wintek on mm. painostanut korvauksia vastaanottaneita luopumaan töistään. Applelta ei ole kommentoitu sille lähetettyä kirjettä.

Heikotusta ja tunnottomuutta

N-heksaanille altistuneet työntekijät ovat tunteneet heikotusta, väsymystä sekä käsien ja jalkojen hikoilua ja tunnottomuutta. Joidenkin työntekijöiden mukaan oireet jatkuvat edelleen. Asiantuntijoiden mukaan päivittäinen altistuminen n-heksaanille voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia.

Kemikaalia oli käytetty näyttöjen puhdistukseen, koska se haihtuu alkoholia nopeammin ja nopeuttaa valmistusprosessia. Nyt yhtiö on palannut käyttämään alkoholia näyttöjen puhdistukseen.

Apple on tunnustanut tapahtuneen viime viikolla julkaisemassaan vuosiraportissaan. Raportissa todettiin Applen vaatineen Wintekiä lopettamaan kyseisen kemikaalin käytön.

Myös muita ongelmia Kiinan tehtaiden kanssa

Applella on ollut muitakin ongelmia kiinalaisten tehtaiden kanssa. Vuosiraportissa viitataan Foxconnin tehtaalla sattuneeseen tapaukseen, jossa yli kymmenen työntekijää oli tehnyt itsemurhan.

Raportin mukaan itsemurhat olivat järkyttäviä. Itsemurhien ehkäisyyn erikoistuneiden asiantuntijoiden kerrotaan työskentelevän Foxconnin kanssa työolojen parantamiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.