Myrkkyhoitajavyyhdin käsittely alkaa käräjillä

Niin sanotun Salon myrkkyhoitajajutun käsittely alkaa tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Salossa. 

Miestä epäillään iäkkään naisen murhasta myrkyttämällä. Esitutkinnassa miehen epäiltiin yrittäneen surmata iäkkään naisen kolme kertaa aiemminkin ennen tämän kuolemaa.

Lisäksi miestä epäillään useista taloudellisista väärinkäytöksistä. Juttukokonaisuudessa on tutkittu murhan lisäksi törkeää kavallusta, törkeää kiskontaa ja törkeää maksuvälinepetosta.

Miestä ja tämän puolisoa epäillään myös valehoitajiksi. Miehen epäillään väärentäneen sekä omansa että puolisonsa tutkintotodistukset.

Miehen puoliso vastaa oikeudessa syytteisiin omaisuusrikoksista. Tutkinnanjohtaja Pertti Läksy on aiemmin kertonut, ettei naista epäillä henkirikoksesta. Kaksikkoon kohdistuvat tarkat syytteet selviävät, kun jutun käsittely alkaa. 

– Uhriin on kohdistunut kaikenlaisia taloudellisia väärinkäytöksiä, mutta en vielä lähde tarkemmin kommentoimaan, millä nimikkeillä ne syytteessä tulevat olemaan, toisena syyttäjänä jutussa työskentelevä Heli Haapalehto sanoi.

"Hankala asia kaikin tavoin" 

Epäillyt rikokset paljastuivat viime kesänä, kun salolaisnaisen sukulaiset ihmettelivät naisen hoitoa. Kesällä myös huomattiin, että vanhuksen tililtä oli kadonnut rahaa. Poliisin mukaan mies on esitutkinnassa kiistänyt teot, joista häntä epäillään. Sen sijaan nainen on poliisin mukaan myöntänyt omaisuusrikokset sekä oman tutkintotodistuksensa väärentämisen.

– Tämä on poikkeuksellinen tapaus Suomen oloissa. Kaikeksi onneksi tämä on poikkeuksellinen, sillä kyseessä on erittäin valitettava tapaus. Tämä on hankala asia kaikin tavoin, luonnehti Haapalehto eilen. 

Haapalehdon mukaan murhasta epäiltyä miestä on määrä kuulla tänään. Jutun käsittely jatkuu huomenna muun muassa todistajien kuulemisella.

Lue myös:

    Uusimmat