Muusikon nuotinmusta ja miehekäs huone

Miehen työhuoneen musta sisustus on tyylikäs. Kun mustaa on tasapainotettu vaaleammilla sävyillä, ei huoneen yleisilme vaikuta lainkaan synkältä. Tämän huoneen tyyli alkoi hahmottua, kun löytyi mieluinen tapetti. Sen ympärille oli helppo rakentaa ehjä sisustus, jossa perheen isäntä viihtyy niin töitä tehdessään kuin television ääressä lekotellessaankin.

Pohjalaisen muusikon työhuoneen suunnittelu saatiin aloittaa aivan alusta, sillä koko asunto remontoitiin täysin ennen muuttoa. Isäntä antoi ohjeeksi sisustuksesta vastaavalle emännälleen, että valitse sitten kerralla hyvät seinäpaperit, sillä niitä ei olla alvariinsa vaihtamassa.

Mustapohjainen, ohuilla vaakaraidoilla rytmitetty tapetti oli nappivalinta huoneen katseenvangitsijaksi. Appiukko hieman epäröi tapetoida huonetta mustalla, mutta joutui työn valmistuttua myöntämään, että seinällä se näyttää ”peijakkaan hyvältä”. Tapettiseinän vastainen seinä ja päätyseinät maalattiin vaalealla harmaalla.

Tapetin innoittamana emäntä valitsi tietokoneelle ja mappien säilytykseen mustan, kaapilla ja laatikostolla varustetun työpöydän. Ikkunan edusta ei ole työpisteelle paras mahdollinen paikka, mutta sälekaihtimet suodattavat onneksi pahimman vastavalon. Musta pöytä sai valonlähteekseen hopeisena kiiltelevän pöytävalaisimen.

Verhoksi emäntä valitsi yhden tummanharmaan sivuverhon. Ikkunan toisella puolella oleva musta tapetti toimii yksinäisen verhon näyttävänä vastaparina. Verho on aseteltu rennosti ja pysyy paikoillaan verhotampin avulla.

Tapettiseinään ei ole kaivattu tauluja, sillä se on jo sellaisenaan näyttävä elementti. Television yläpuolelle asennettiin kultakehyksinen peili vaakaan siten, että sen heijastuksesta näkyy vastakkaisen seinän tapetti.

Valkoisen lipaston päälle ripustettiin isännälle rakas lahja eli canvas-tauluksi suurennettu valokuva isoisän nuoruudesta. Kuvan miehet pääsevät tuomaroimaan ensimmäisinä muusikon huoneessaan säveltämiä kappaleita.

Muusikon tärkeitä työvälineitä ovat paitsi tietokone myös hyvä sohva. Sohva on vanha mutta vielä ryhdissään ja se huputettiin siniharmaaksi värjätyllä päällisellä. Samaa siniharmaata sävyä löytyy tapetin raidoituksesta. Emäntä mahtuu pötköttelemään sohvalla pitkittäin ja jopa poikittain, kunhan vetää mustan rahin jalkojensa alle. Isäntä kaipaa vanhan sohvan tilalle kunnon loikoiluun soveltuvaa löhösohvaa. Musta rahi toimii myös laskutasona ja saa sen levitettyä varavuoteeksikin.

Sohvalla lekotellessa päähän ilmaantuu säveliä, jotka voi näppäillä ilmoille kitaroilla, joita on huoneessa aina vähintään yksi. Kiivaan sävellyskauden aikana niitä löytyy useampikin.

Kuvat ja teksti: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja