Mainos

Muusikkojen tunnustuspalkinto Heikki Hämäläiselle

Suomen Muusikkojen Liitto on antanut vuoden 2009 tunnuspalkinnon viulisti Heikki Hämäläiselle. Palkinto on arvoltaan 2000 euroa.

Hämäläinen, 62, on toiminut lähes 40 vuoden ajan Helsingin kaupunginorkesterin viulistina ja esiintyy yli 3000:lla lähinnä rytmimusiikin ääniteraidalla. Äänitteillä Hämäläinen on esiintynyt säännöllisesti 60-luvulta lähtien sekä sovittajana että viulistina.

Hämäläinen aloitti studiotyöt maineikkaan Jorma Ylösen jousiryhmän jäsenenä. Myöhemmin hän jatkoi tätä perinnettä omalla nimellään tunnetun sektionsa johtajana, jalostaen jousiryhmän soundia ja fraseerausta edelleen erityisesti rytmimusiikissa.

Hämäläinen oli Vantaan Viihdeorkesterin pitkäaikainen konserttimestari ja hän jatkaa orkesterin jäsenenä edelleen. Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa Hämäläinen toimi 70- ja 80-luvuilla. Hän on soittanut myös muun muassa Helsingin kamariorkesterissa ja Finlandia Sinfoniettassa.

Hämäläinen tunnetaan hyvänä hengenluojana ja esimerkillisestä työmoraalistaan musiikinlajista riippumatta. Hämäläisen poikkeuksellisen monipuolinen ja ansiokas ura jatkuu edelleen eläkkeelläkin.

Suomen Muusikkojen Liiton tunnustuspalkinto jaettiin nyt 32:n kerran.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.