Muumilaaksoa tähdittävä Saga Sarkola: "Yritän imeä itseeni kaiken Pikku Myystä huokuvan voiman"

2:22
Muumilaakso-animaatiosarjan maailmanensi-illassa nähtiin tähtiloistoa.

Cheek-elokuvassa räppärin tyttöystävää näytellyt Saga Sarkola on uuden Muumilaakso-sarjan ruotsinkielisen version Pikku Myyn ääninäyttelijä.

Saga Sarkola, 24, on helmikuun lopulla Ylen kanavilla alkavan uuden Muumilaakso-animaatiosarjan ruotsinkielisen Mumindalen-version Pikku Myy.

– Tämä tilaisuus on iso ja hektinen, mutta niin sitä yrittää löytää tällaisia pieniä rauhoittumisen hetkiä. Niin kuin Muumitkin. Olipa muuten hyvä aasinsilta aiheeseen, Sarkola toteaa nauraen.

Suuri yleisö tuntee Saga Sarkolan ehkä parhaiten uransa jo lopettaneen räppäri Cheekin tyttöystävän roolista hiphop-tähden elämästä kertovassa Veljeni vartija -elokuvassa (2018).

Miten Sarkola vertailisi Veljeni vartijaa ja Muumilaakso-sarjaa keskenään?

– Muumilaakso-sarja on tarkoitettu koko perheelle. Arvot, joita tässä yritetään tuoda esille, ovat fantasia paremmasta ja turvallisesta maailmasta, jossa on lupa olla rauhassa juuri sellainen kuin haluaa, Sarkola kuvailee.

– Veljeni vartija -elokuva toki tavallaan yrittää samaa. Ehkä hieman eri perspektiivistä. Sen maailma on ristiriitainen.

Takavuosina Pikku Myyn äänenä on kuultu muun muassa Elina Saloa, Diandra Floresia, Joanna Wingreniä sekä Lilli Sukula-Lindblomia.

Uuden Muumilaakso-sarjan suomenkielisessä versiossa Pikku Myynä kuullaan Kiti Kokkosta. Englanninkielisessä Moominvalley-versiossa Pikku Myylle äänensä on antanut brittinäyttelijä Bel Powley.

Näyttelijä Jonna Järnefeltin ja Helsingin kaupunginteatterin johtaja Asko Sarkolan vanhin tytär kehuu Pikku Myyn ääninäyttelemisen olleen hieno kokemus.

– On ollut ihanaa, haastavaa ja jännittävää työskennellä Pikku Myyn kanssa. Olen yrittänyt rauhassa löytää oman äänen ja tulkintani kaikkien upeiden Pikku Myyn legendaaristen ääninäyttelijöiden jälkeen, Sarkola sanoo.

– Jotenkin yritän imeä itseeni sen kaiken voiman, mikä Pikku Myystä huokuu. Se on ollut voimaannuttavaa.

Kevään aikana opintojaan Tampereen yliopiston näyttelijätyön laitoksella lopetteleva Sarkola nähdään syksyllä ensi-iltansa saavassa Zaida Bergrothin ohjaamassa Marian paratiisi -elokuvassa.

Elokuvan päärooleja näyttelevät muun muassa Karppi- ja Ivalo-jännityssarjoissa viimeksi nähty Pihla Viitala ja Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvassa näytellyt Satu-Tuuli Karhu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja