Mainos

Pihla Viitala uskonlahkon johtajan rooliin: "On kiehtovaa ja kammottavaa hypätä niinkin hurjan ihmisen nahkoihin"

Zaida Bergrothin uutuuselokuva Marian paratiisi saa ensi-iltansa vuonna 2019. Päärooleissa 1920-luvulle sijoittuvassa elokuvassa nähdään Pihla Viitala ja Satu Tuuli Karhu.

Ohjaaja Zaida Bergrothin uutuuselokuvaa Marian paratiisi kuvataan parhaillaan Virossa. Tositapahtumiin perustuva 1920-luvulle sijoittuva elokuva kertoo magneettisen vetovoimaisesta uskonlahkon johtajasta Maria Åkerblomista ja tämän seuraajista.

Pääosia esittävät Pihla Viitala ja Satu Tuuli Karhu. Marian paratiisi saa ensi-iltansa vuonna 2019.

– On kiehtovaa ja kammottavaa hypätä niinkin hurjan ihmisen nahkoihin kuin Maria Åkerblom. Vaikka tarina perustuu tositapahtumiin, lahkolaisuus ei ole aikaan tai paikkaan sidonnainen asia ja siihen liittyy aina paljon kerroksia. Tämä tekee aiheesta itselleni erittäin mielenkiintoisen, Viitala toteaa tiedotteessa.

Satu Tuuli Karhu nähdään myös elokuussa ensi-iltansa saavan, hieman toisenlaisen elokuvan pääroolissa. Karhu näyttelee Tiina Lymin ohjaamassa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja -elokuvassa Heikki Kinnusen esittämän päähahmon pojantytärtä.

– Olen onnellinen saadessani olla mukana kertomassa näin monisyistä ja syvästi ihmisyyden eri puolia heijastavaa tarinaa. Työryhmä on huikea ja moderni epookki tyylilajina on aiheeseen täydellinen, Salomea Marian paratiisissa näyttelevä Karhu sanoo.

Muissa rooleissa elokuvassa nähdään muun muassa Elina Knihtilä, Saga Sarkola ja Tommi Korpela.

Marian paratiisi on ohjaaja Zaida Bergrothin neljäs pitkä elokuva. Bergroth sai ensimmäisestä pitkästä elokuvastaan Skavabölen pojat (2009) parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnon yhdessä Jan Forsströmin ja Antti Raivion kanssa.

Bergtrothin edellinen elokuva Miami sai ensi-iltansa elokuussa 2017.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja