Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Mustikka-kaurakeksit

Mustikka-kaurakeksit. Kuva: Jarno Kovamäki
Mustikka-kaurakeksit. Kuva: Jarno Kovamäki
Julkaistu 28.10.2010 09:47(Päivitetty 28.10.2010 09:49)

Iki-ihaniin kaurakekseihin sopivat myös kotimaiset kuivat mustikat. Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Iso kaurahiutale valmistetaan kokonaisista leikkaamattomista kauranjyvistä, jotka esikypsytetään ja litistetään hiutaleiksi

30-40 kpl

125 g sulatettua margariinia
1 dl kuivattuja mustikoita (Biokia 1 pss, 50 g)
1 dl sokeria
4 dl Myllyn Paras Iso (tai tavallisia) Kaurahiutaleita
¾ dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
¾ dl kevytkermaa (laktoositon käy) tai kaurakermaa

Sekoita kuivat aineet sulatettuun rasvaan ohjeen järjestyksessä. Sekoita sooda kermaan ja lisää seos taikinaan. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita uunipellille ja painele ne tasaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa 5–8 min.

Vinkki: Kokeile myös kuivatuilla gojimarjoilla, karpaloilla, tyrnillä tai hedelmäpaloilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia