Musertava sääennuste, Ensitreffit-sokkiero, venäläismiljonäärin ökykellot ja kohupelaaja Nick Ritchie – katso viikon puhutuimmat uutiset

Pian koittaville hirmupakkasille sittenkin stoppi? Pekka Pouta: "Pyyhkäisisi pakkaset pois" 3:15
Pian koittaville hirmupakkasille sittenkin stoppi? Pekka Pouta: "Pyyhkäisisi pakkaset pois"

Vuoden 2024 osalta päästiin joulupyhistä jo arkiseen aherrukseen. MTV Uutisten aiheissa kohahduksia ovat saaneet tällä viikolla aikaan sään käänteet, traagiset kohtalot, yllätysero, jääkiekkoseura JYP ja Kärppien kohupelaaja Nick Ritchie, verot, alkoholi ja venäläismiljonäärin ökykellot.

Pekka Poudalta musertava pitkä ennuste, vastaavaa saa hakea vuosikymmenten takaa

Meteorologi Pekka Pouta joutui kaivelemaan muistinsa lokeroita aina uransa alkupuolelta 1990-luvun alusta, kun hän yritti keksiä verrokkia tämän talven kylmyydelle ja etenkin pitkälle kylmälle jaksolle. Elämme siis säänkin puolesta historiallisia aikoja. Katso ennustevideo ja linkki juttuun alta.

Kuukausiennuste näyttää hyytävältä 6:06

 

Supo MTV Uutisille: KRP:lle on toimitettu kolme vakoilujuttua

Suojelupoliisi on toimittanut KRP:n tutkittavaksi yhteensä kolme henkilövakoilutapausta viime ja toissa vuonna. Yksi tapauksista ei ole ollut aiemmin julkisuudessa.

Tapaukset ovat ensimmäiset ja ainoat supon KRP:lle toimittamat vakoilujutut nykyisten tiedustelulakien voimassaollessa. Tiedustelulait ja supon toimivaltuudet ovat jälleen tapetilla, kun sisäministeriössä on alettu selvittää, voisiko supon oikeuksia suorittaa siviilitiedustelua laajentaa ihmisten koteihin.

 

Tällaiset arvokellot venäläismiljonääri Melnikovilla oli ranteissaan oikeudessa – "Listahinta päälle 40 000"

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin maanantaina Airiston Helmen omistajan Pavel Melnikovin talousrikossyytteitä. Venäläisellä liikemiehellä oli yllään mairean hymyn lisäksi molemmissa ranteissaan arvokkaan näköiset rannekellot.

MTV Uutiset selvitti asiantuntijalta, millaisista arvokelloista oli kyse.

Pavel Melnikov asteli maireana oikeuteen kahden rannekellon taktiikalla 0:38

 

Järkyttävä onnettomuus päätti teinin elämän valtatielle vain minuutteja ennen koulubussin saapumista

17-vuotias poika kuoli jäätyään auton yliajamaksi Laitilassa lokakuussa 2022. MTV Uutisten rikostoimitus kertasi, miten traagista onnettomuutta käsiteltiin oikeudessa. Lopulta käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet autoa ajanutta 62-vuotiasta naista vastaan. Lue jutusta, miksi tähän päädyttiin.

Järkyttävä onnettomuus päätti teinipojan elämän valtatielle – tältä tapahtumapaikka näyttää 0:40

Saako lisäprosentilla maksetut verot takaisin? Näin vastaa verottaja

Monelle saattoi tulla joulukuussa yllätyksenä, kun palkasta jäikin oletettua vähemmän käteen.

Kun tulot ylittävät verokorttiin merkityn tulorajan, loppuvuodesta veroa maksetaan lisäveroprosentilla. Se on selvästi perusveroprosenttia korkeampi. 

Mutta mitä lisäveroprosentilla maksetuille rahoille tapahtuu? Saako ne takaisin veronpalautuspäivänä, kuten huhu kertoo?

 

Kommentti: Vuoden urheilijaksi valitun Lauri Markkasen tähtiloisto peittää alleen kutkuttavan kysymyksen 

NBA:n tähdistöottelun avauskentällisessä pelannut ja kauden jälkeen koko sarjan kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Lauri Markkanen oli ylittämätön suomalainen urheilija vuonna 2023. Markkasen nousu äärimmäisen kilpaillun lajin absoluuttiselle huipulle on vaatinut täydellisiä olosuhteita ja onneakin.

MTV Urheilun Ville-Veikko Valta kirjoittaa kommentissaan, että vuoden urheilijaksi valitun Markkasen nousu huipulle on silti vielä kesken.

 

Nick Ritchie avautuu kohupimahduksestaan – haukkuu TPS:n Markus Nurmen pelkuriksi

Kotimaisessa jääkiekossa ovat kuluneella viikolla puhuttaneet sekä kriisiseura JYP että Kärppien kohupelaaja Nick Ritchie, joka antoi poikkeuksellisen avoimen haastattelun MTV Urheilulle. Ritchie haukkui haastattelussa myös TPS:n Markus Nurmea, jonka telomisesta pelaaja sai kahdeksan ottelun pelikiellon.

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48

 

JYPistä ilmoille ilkeitä huhuja – ryöpytetty seurapomo lataa painokelvotonta tekstiä

Juuri ennen joulua päävalmentajaa vaihtanut SM-liigajoukkue JYP on ajautunut karmeaan tappioputkeen.

– Halusimme, että vuodesta tulee ikimuistoinen, ja toistaiseksi se on varmasti sitä ollut, puheenjohtaja Jukka Seppänen toteaa MTV Urheilulle.

Lue lisää Seppäsen haastattelusta alta.

Ensitreffit-pari Matti ja Pauliina eroaa – näin he kommentoivat sokkipäätöstään Töllötuomareille

Viihteen viikon yllätysuutinen kuultiin torstaina, kun Ensitreffit alttarilla -ohjelman Matti ja Pauliina kertoivat avioerostaan. Ohjelmassa onneaan hehkuttanut pari kertoi päätöksestä MTV:n Töllötuomareille.

 

Yrittävätkö UMK-finalistit Mikael Gabriel ja Nublu taktikoida itselleen äänisaaliin? "Jos ei saakeli Virosta tule 12 pistettä…"

Uuden Musiikin Kilpailun -artistit julkaistiin keskiviikkona. Paikasta Suomen edustajaksi Euroviisuihin kisaavat Cyan Kicks, Sexmane, Sara Siipola, Jesse Markin, Windows95man, Sini Sabotage ja Mikael Gabriel x Nublu.

Jo aiemmin yhteistyötä tehneet Mikael Gabriel ja virolainen Nublu odottavatkin saavansa ääniä sekä Suomesta että Virosta, mikäli heidät valitaan edustamaan Suomea vuoden 2024 Euroviisuissa.

 

Ruotsin tunnetuimpiin laulajiin lukeutuva Markus Krunegård: "Minulla on aivan vino kuva Suomesta"

Markus Krunegård julkaisi viime vuonna ensimmäisen suomenkielisen soololevynsä. Krunegårdin Suomi-kuvaan kuuluvat yöttömät yöt ja munkkikahvit Tornionjokilaakson Pellossa. MTV Uutiset tapasi Ruotsin tunnetuimpiin lukeutuvan laulajan joulun alla Turussa.

Ruotsalaisartisti Markus Krunegård julkaisi musiikkia suomeksi 8:21

Aivoleikkauksesta palasi kotiin mies, jota Suvi ei tuntenut – Jukan persoona muuttui täysin

Aivokasvaimen poisto muutti Suvi Larun aviomiehen persoonallisuuden täysin. Ohimolohkon vaurioiden myötä tuttu Jukka Pekka katosi, ja tilalle tuli täysin vieraalla tavalla käyttäytyvä mies. Parin välillä ollut vahva side murtui.

Vaikka tilanne vaikutti toivottomalta, pari rakastui lopulta uudelleen. Larun ja kirjailija Johanna Elomaan teos Lupasin sinulle rakastaa (WSOY) ilmestyi tammikuussa 2024.

Asiakas, huomioi tärkeä asia ennen kuin varaat kampaaja-aikaa

Nykyisin kampaajan tai parturin varaamisen voi helposti hoitaa netistä muutamalla klikkauksella. Jo aikaa varatessa olisi kuitenkin hyvä miettiä valmiiksi, mitä ammattilaiselta oikein haluaa.

 

Nakkikeittoon kannattaa lisätä yksi ainesosa: "Ylivoimaista"

Lopuksi vielä suosikkiresepti viikonlopun päivälliselle pakkaspäivää lämmittämään.

Lue myös:

    Uusimmat