Jukka Rautakorvelle ja Ville Niemiselle potkut JYPistä!

Lehdistötilaisuus: JYP - Ässät 4:55
JYP voitti tiistaina Ässät voittomaalikisassa 3–2 – tämä lehdistötilaisuus jäi Jukka Rautakorven viimeiseksi

SM-liigaseura JYP on purkanut päävalmentaja Jukka Rautakorven sopimuksen. Myös apuvalmentaja Ville Niemisen sopimus on purettu.

JYPin uutena päävalmentajana aloittaa Mikko Heiskanen. Hän on toiminut valmennusryhmässä aiemmin apuvalmentajana.

Rautakorpi valmensi seurassa toista kauttaan. Hänellä oli sopimus kevääseen 2025 saakka. Myös Nieminen oli JYPin penkin takana jo viime kaudella.

JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen kommentoi päätöstä seuran tiedotteessa.

Laadimme seurassa vajaat kaksi vuotta sitten uuden strategian, jossa tärkeässä roolissa on uusi jyppiläinen peli-ideologia. Sen avainasioita ovat mm. luovuus, rohkeus peliin ja positiivisuus. Tavoitteena on kehittää JYPille kestävä ja moderni urheilullinen kilpailuetu, Seppänen sanoo. 

Urheilujohtaja Mikko Viitasen mukaan Rautakorpi ei kehittänyt peliä tarpeeksi kokonaisvaltaisesti.

– Jukka Rautakorpi ajoi joukkueeseen sisään hyvin uuden fyysisen vaatimustason, mutta muilla pelin osa-alueilla kehitysvauhti ei riittänyt seuran tavoitteiden täyttymiseen eikä laiva kääntynyt lukuisten palaverienkaan jälkeen, toteaa Viitanen.

Uuden päävalmentajan Mikko Heiskasen tiimissä jatkavat maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen ja fysiikkavalmentaja Ville-Veikko Pohjanvirta. Uutena jäsenenä valmennustiimiiin liittyy Tommi Hämäläinen.

JYP kertoo, että valmennusryhmää täydennetään lähipäivinä yhdellä apuvalmentajalla.

Jyväskyläläisseura on SM-liigassa tällä hetkellä kymmenentenä, mutta on kerännyt pelattuja otteluita kohden kuudenneksi eniten pisteitä. 

Lue myös:

    Uusimmat