SM-liigapelaajalle kahden vuoden vankeustuomio raiskauksesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut JYPin SM-liigajoukkueessa pelaavan Severi Lahtisen kahden vuoden vankeusrangaistukseen raiskauksesta. 

Lahtista syytettiin käräjäoikeudessa viime vuoden kesäkuussa Lahdessa tehdystä raiskauksesta. 24-vuotias Lahtinen on ilmaissut tyytymättömyytensä tuomioon.

Käräjäoikeus katsoi Lahtisen olleen sukupuoliyhteydessä henkilöön, joka oli nukkuessaan ja päihtymystilansa takia puolustuskyvytön ja kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan. Raiskaus tapahtui uhrin asunnossa kesäkuussa 2022.

Uhrin ystävä oli vienyt tämän kesken illan kotiin vahvan humalatilan takia. Myöhemmin sinne tuotiin myös syytetty, minkä jälkeen uhri ja syytetty jäivät asuntoon kahden. Yöllä uhri oli havahtunut hereille kesken unien ja uudelleen Lahtisen ollessa sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan.

Lahtinen kiisti syyllistyneensä rikokseen. Hän myönsi olleensa majoittuneena uhrin asunnossa ja myös sukupuoliyhteyden tämän kanssa, mutta sanoi sen tapahtuneen yhteisymmärryksessä. Lahtinen myös kiisti uhrin olleen avuttomassa tilassa ja kykenemätön puolustamaan itseään.

Tuomioistuin näki kuitenkin, ettei syytetyn syyllisyydestä jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Asianomistajan kertomusta oikeus piti toistuvasti johdonmukaisena ja uskottavana. Hänen kertomustaan ovat tukeneet myös todistajalausunnot.

Lahtinen velvoitettiin korvaamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 5 000 euroa korkolain mukaisine viivästyskorkoineen sekä tilapäisestä haitasta 4 000 euroa viivästyskorkoineen. Vastaaja tuomittiin korvaamaan myös uhrin poliklinikkamaksun ja lääkärintodistuksen lunastamiskustannuksen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat