Nick Ritchie avautuu nyt kohupimahduksestaan – haukkuu TPS:n Markus Nurmen pelkuriksi

Nick Ritchiellä pimeni täysin – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun 1:48
Nick Ritchiellä pimeni täysin joulukuussa – yksipuolinen hyökkäys TPS:n Markus Nurmen kimppuun

Kärppien Nick Ritchie aiheutti valtavan myrskyn joulukuun 28. päivänä, kun kanadalainen iski TPS:n Markus Nurmea useita kertoja kiekkohanskalla päähän Liiga-ottelun toisen erän loppuhetkillä. Kahdeksan ottelun pelikiellon saanut Ritchie kommentoi tapausta nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa.

Ritchien mielestä Pohjois-Amerikkaa myöten ruodittu välikohtaus nousi kokoaan suuremmaksi.

– Se oli hieman yllättävää, että siitä tuli niin iso juttu sosiaalisessa mediassa ja muutenkin. Oli yllättävää, että jotain niin pientä voisi aiheuttaa niin ison hälyn, Ritchie sanoo MTV Urheilulle.

Kärppähyökkääjä takoi Nurmea kulmaväännön jälkitilanteessa. Polvilleen pudonnut Nurmi menetti ensimmäisen iskun seurauksena kypäränsä. Ritchie kuitenkin jatkoi yksipuolista lyömistä vielä useaan kertaan.

SM-liiga tuomitsi toiminnan jyrkästi ja langetti siitä kahdeksan ottelun pelikiellon. Se totesi kurinpitopäätöksessään, ettei Ritchien toiminta kuulu missään määrin jääkiekkoon.

Markus Nurmi kommentoi tapausta tuoreeltaan MTV Urheilulle ottelun jälkeen. TPS-pelaajan mukaan mitään aiempaa kahnausta ei kaksikon välillä ollut.

Ritchien kokemus on toinen. Lähes 500 NHL-ottelun pelaaja pitää Nurmen passiivista reaktiota “eskalaatiotilanteeseen” pelkurimaisena.

– Hän ärsytti ja oli tikkuna lihassa koko ottelun ajan. Esti kiekottomia pelaajia jatkuvasti ja teki halpoja ja pelkurimaisia temppuja. Se päättyi erittäin pelkurimaiseen liikkeeseen ja sellainen pelaaja hän vain on.

– En todellakaan ole rottamainen pelaaja. Yritän pelata melko rehellisesti ja rehdisti. Nyt olen ymmärtänyt, että on olemassa pelaajia, jotka eivät pelaa sillä tavalla, ja se on vähän kurjaa.

Koko Liiga-kauden pisimmän pelikiellon ylilyönnistään saanut Ritchie lähettää TPS:n Nurmelle nyt tylyt terveiset.

– Kuulin myöhemmin, että hän on ihon alle pyrkivän ärsyttäjän maineessa. Se on ilmeisesti hänen juttunsa. Se on vähän vaarallista, eikä sellaiselle pitäisi olla mitään sijaa missään liigassa. Mutta niin hän pelaa, eikä hän varmaankaan aio lopettaa sitä. Joten niin se kai sitten on.

Ritchie, 28, siirtyi Kärppiin marraskuun lopussa. Hän on pelannut seurassa 10 ottelua tehopistein 1+4=5. Ritchie on saanut pelaamissaan Liiga-otteluissa kaksi ulosajoa ja yhteensä 70 jäähyminuuttia. Hän on pelikelpoinen 24. tammikuuta, kun Kärpät kohtaa SaiPan.

Nyt oli tälli! Kärppien NHL-vahvistus laittoi TPS:n Markus Nurmen matalaksi 0:26
Nyt oli tälli! Kärppien NHL-vahvistus laittoi TPS:n Markus Nurmen matalaksi

Lue myös:

    Uusimmat