Asiakas, huomioi tärkeä asia ennen kuin varaat kampaaja-aikaa – "Kampaajan puolesta harmittavia tilanteita"

Näin teet lähes täydellisen sotkunutturan sekunneissa – tällä kikalla onnistut varmasti! 1:50
KATSO MYÖS: Näin teet lähes täydellisen sotkunutturan sekunneissa – tällä kikalla onnistut varmasti!

Tee näin, ennen kuin varaat aikaa kampaajalle tai parturille. 

Omaa elämää ja kampaajan työtä voi helpottaa ottamalla huomioon erään asian ennen hiussalongin tuoliin istumista.

Nykyisin kampaajan tai parturin varaamisen voi helposti hoitaa netistä muutamalla klikkauksella. Jo aikaa varatessa olisi kuitenkin hyvä miettiä valmiiksi, mitä ammattilaiselta oikein haluaa. Ajattelemattomuus voi nimittäin kostautua ikävästi.

– Ne ovat kampaajan puolesta harmittavia tilanteita, jos asiakas ei tiedä yhtään, mitä haluaa ja varaa netistä vain jonkin palvelun, joka ei sitten vastaakaan yhtään sitä, mitä hän paikan päällä haluaa, Suomen Hiusyrittäjät ry:n puheenjohtaja ja parturi-kampaajamestari Sini Silfvenius-Bart aloittaa.

Mieti ennen kuin varaat

Silfvenius-Bart toivoo, että ihmiset miettisivät etukäteen, haluavatko he hiuksiin väriä vai sitten kuitenkin pelkän leikkauksen. Kannattaa huomioida, että koko pään värjääminen on myös nopeampaa kuin tiheän raidoituksen laittaminen koko kuontaloon, johon voi hyvinkin mennä puolet kampaajan työpäivästä.

– Se on kampaajalle ikävä tilanne, kun menet siihen penkkiin ja olet varannut vaikka leikkauksen ja värin. Sitten päätätkin, että haluat vain leikkauksen. Se voi olla aikamoinen tulon menetys sille kampaajalle, hän muistuttaa.

Kampaajan ammattitaitoon kannattaa kuitenkin luottaa.

– Kaikkea ei tarvitse etukäteen tietää, kampaaja auttaa kyllä kaiken suhteen. Pientä ajattelevaisuutta vain sitä kohtaan, että kun varaa aikaa, niin varmista, että se on sopiva siihen, mitä ollaan tekemässä, hän toteaa.

Älä siis varaa liikaa aikaa, mutta älä liian lyhyttäkään aikaa. Jos olet epävarma, kannattaa konsultoida suoraan itse tekijää tai kampaamoa arvailun sijaan.

– Vanhanaikainen tapa, eli puhelin tai sähköpostitkin toimivat, eritoten jos kaipaa konsultaatiota, Silfvenius-Bart muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat