JYPistä ilmoille ilkeitä huhuja – ryöpytetty seurapomo lataa painokelvotonta tekstiä

JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen vastasi huhuihin valmentajavalinnoista: "Ihan täyttä p****a" 0:59
JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen vastasi huhuihin valmentajavalinnoista: "Ihan täyttä p****a."

Satavuotisjuhlakauttaan viettävän JYPin kriisiin liittyy mielenkiintoisia kysymyksiä loppukautta ajatellen. Yksi iso seikka on valmennus, toinen on talous, ja siihen liittyvät mahdolliset tyhjennysmyynnit. Seuran puheenjohtaja Jukka Seppänen vastasi kuumiin aiheisiin MTV Urheilun haastattelussa. 

– Halusimme, että vuodesta tulee ikimuistoinen, ja toistaiseksi se on varmasti sitä ollut, puheenjohtaja Jukka Seppänen toteaa sarkastisesti hymyillen MTV Urheilulle.

Hymyilyyn seuran toimistolla ei ole kuitenkaan ollut syytä. JYP on valahtanut pistekeskiarvolla mitaten liigan 6. sijalta 14:nneksi Rautakorven potkujen jälkeen. Eilen JYP oli taas kohuotsikoissa, kun julkisuuteen levisi kovia väitteitä valmentajakaksikon potkuista kannattajayhdistyksen julkaisun kautta.

Seuran toimintaa on arvosteltu paljon, ja tämä kritiikki on henkilöitynyt paljon Seppäseen, joka on ottanut julkisuudessa hanakasti kantaa jopa joukkueen pelillisiin asioihin. 

Uusi päävalmentaja Mikko Heiskanen on edelleen ilman voittoa seitsemän vedetyn ottelun jälkeen. Millainen Heiskasen asema on JYPin penkin takana? 

– Mikko Heiskanen on päävalmentaja tämän kauden loppuun. (Hänellä) ei ollut helpot lähtökohdat. Haluan tässä myös sen sanoa, että nykyisillä valmentajilla ei ollut tähän (potku)päätökseen osaa eikä arpaa. Tämä oli seuran ja urheilujohdon tekemä päätös, jonka minä allekirjoitin ja olen siitä vastuussa, Seppänen linjaa. 

– Nykyiset valmentajat tiesivät asiasta sen jälkeen, kun päätös oli tehty ja heiltä kysyttiin ovatko he valmiita jatkamaan tästä eteenpäin.

Julkisuuteen on tullut median välityksellä myös huhuja Seppäsen ja Heiskasen väleistä sekä JYPin mahdollisista valmentajavärväyksistä.

Pääkuvan videolla Seppänen avaa Jyväskylän seudun paikallislehden Keskisuomalaisen väitteitä ja vastaa niihin osittain painokelvottomasti. 

"Tähän panostetaan enemmän"

Juhlakautta viettävä JYP kriisissä – näin seuran johtohahmot kommentoivat myrskyä 3:34
Tulosruutu: Juhlakautta viettävä JYP kriisissä – näin seuran johtohahmot kommentoivat myrskyä.

Seppänen alleviivaa, että JYPillä on edelleen aikomus ja tavoite pelata keväällä pudotuspeleissä. Tällä hetkellä ero viivan päälle on kuusi pistettä. 

– Sen eteen haetaan myös vahvistuksia, jos niitä tarvitaan ja jos niitä on tarjolla. 

JYP ei ole siis lähdössä pelaajamyynteihin?

– Kyllä liikenne, jos sitä tulee, niin se on sitten vaihdoksia tai sisäänpäin liikennettä. Minkäännäköistä myyntiajatusta ei ole, Seppänen vahvistaa. 

Seppänen, joka kuuluu myös JYPin omistajiin, tunnustaa, että taloudelliset satsaukset juhlakauteen ovat alkujaankin aika mittavat. 

– Tämän kokoinen seura, joka tavoittelee menestystä, menee aina isoilla riskeillä, näillä olosuhteilla. Kun on juhlakausi, meillä on omistajien kesken sovittu, että tähän panostetaan enemmän, eikä se välttämättä ihan liiketaloudellisesti tule takaisin. 

Pudotuspelit ovat talousyhtälössä valtavassa asemassa. Niihin selvitäkseen JYPin on päästävä positiivisille urille nopeasti. 

– Asioilla on aina jatkumo. Kun tapahtuu negatiivisia asioita, ne vaikuttavat eri yksilöihin eri lailla tunnetasolla, Seppänen toteaa viitaten esimerkiksi Lahtisen tapaukseen ja valmentajapotkuihin. 

– Toistaiseksi on ollut suuria tunteita, ja ne ovat olleet vähän väärään suuntaan. Nyt keskitytään tulevaisuuteen, että saamme myös positiivisia tunteita kaikille – kannattajille ja yhteistyökumppaneille, seurapomo summaa. 

JYP pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina kotiottelussa HIFK:ta vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat