Murrosikä iski kovaa Mikael Gabrieliin – lastenkodissa vietetty aika muutti elämän

10:04

Huomenta Suomen Lahjaksi tulevaisuus -sarjassa keskusteltiin tiistaina siitä, miten varallisuus vaikuttaa nuorten harrastuksiin ja koulutukseen. Paikalla olivat rap-artisti Mikael Gabriel sekä Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta. Myöhemmin lähetykseen saapui myös somevaikuttaja Mmiisas.

Mikael Gabriel huostaanotettiin 14-vuotiaana. Videolla hän kertoo, miten aika lastenkodissa muutti hänen elämänsä. Artisti kertoo myös, miten suuri merkitys harrastuksilla oli hänelle.

Mikael Gabriel on yksi Suomen eturivin artisteista. Hänen nuoruutensa ei kuitenkaan ollut helppo. Murrosikä osoittautui miehelle kaikkein vaikeimmaksi.

– Se iski aika kovaa silloin. Se oli varmaan suurin haaste ja sen tuomat paineet ja ajatukset, Mikael kertoo.

Köyhyys näkyy nuorten elämässä

Hanna Markkula-Kivisillan mukaan sosiaalinen eriarvoisuus näkyy nuorten elämässä nykypäivänä monella tapaa. Ensinnäkin se näkyy materian tasolla, esimerkiksi siinä, millainen kännykkä tai tietokone nuorella on.

Varallisuus voi näkyä myös opintiellä. Se voi vaikuttaa siihen, millaiset mahdollisuudet nuorella on kouluttautua. Vaikka peruskoulu onkin ilmainen, jatko-opintojen kohdalla tilanne muuttuu.

– Vaikka opetus on maksutonta, oppimateriaalit eivät ole. Se vaikuttaa monen mahdollisuuksiin tehdä valintoja, Markkula-Kivisilta kertoo.

Somevaikuttaja Mmiisas kertoo videolla, millaiset aiheet kiinnostavat tämän päivän nuoria. Markkula-Kivisilta kertoo, miten nuorillamme tänä päivänä menee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja