Mainos

Murhista epäilty espoolaisäiti tunnusti

Poliisi löysi maanantaina kolme lasta surmattuna perheen asunnosta Espoon Suvelasta. Äiti tunnusti surmat. Hänet vangittiin todennäköisin syin.

Espoolaisäiti on tunnustanut surmanneensa lapsensa. Asiasta kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Kaski STT:n tiedustellessa sitä häneltä.

-Kyllä hän on myöntänyt tämän surmatyön, Kaski sanoi.

Tutkinnanjohtaja ei puhu motiivista vielä mitään julkisuudessa.

-Se on selvittelyn alla. Samoin keskeneräisiä ovat kuolinsyyn ja kuolintavan tutkimukset.

Kysymykseen naisen yhteistyöhalukkuudesta ja avoimuudesta Kaski vastaa, että nainen on kertonut tapahtumista kuulusteluissa.

-Kuulustelut ovat sujuneet sillä tavalla hyvin, että hän on halunnut selvittää asioita.

Hieman alle 2-vuotiaan poikansa ja 8-vuotiaiden kaksostyttönsä murhista epäillyn äidin asianajaja Jarkko Jaatela ei voi lausua tapahtumista sen enempää kuin sen, että äiti on myöntänyt surmaamisen.

-Tausta-asiat selvitetään tässä tutkinnassa, joka on määrätty salaiseksi, ja sen takia niistä ei voi antaa mitään kommenttia.

Jaatela ei myöskään lähde kommentoimaan esimerkiksi naisen persoonaan liittyviä asioita, hänen vointiaan tai sitä, oliko hän yrittänyt vahingoittaa myös itseään.

Se, että Jaatela suostuu ilmoittamaan sen minkä poliisikin on ilmoittanut, eli surmaamisen myöntämisen, perustuu kahteen asiaan.

-Se perustuu siihen, että tutkinnanjohtajan kanssa avustaja sopii, että tällainen asia voidaan kuitenkin antaa ulos ja toiseen asiaan, että myös päämies ilmoittaa, että tämän saa antaa ulos.

Epäilty suojasi kasvojaan

Vuonna 1967 syntynyt nainen vangittiin iltapäivällä Espoon käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kolmen lapsensa murhasta.

Poliisi löysi lapset maanantaina kuolleina kerrostaloasunnosta Suvelasta. Paikalla oli myös lasten äiti, joka otettiin kiinni.

Vangitsemiskäsittely pidettiin Espoon käräjäoikeudessa suljetuin ovin, ja istunnon asiakirjat julistettiin salaisiksi. Käsittelyä ilman yleisöä pyysi poliisi tutkinnallisista syistä. Vastaaja yhtyi pyyntöön.

Vangitsemista koskevassa päätöksessä mainittu ajankohta 5.-6. elokuuta eli viime viikon sunnuntai ja tämän viikon maanantai edustavat haarukkaa, jolle teot sijoittuvat. Tekohetki tarkentuu koko ajan.

-Kun tutkinta tässä etenee ja teknistä tutkintaa suoritetaan, lausuntoja saadaan ja henkilöitä kuulustellaan, niin tapahtuma-aikaa koskeva tutkintalinja valmistuu, Kaski sanoo.

-Ehkä viimeisen kahdentoista tunnin sisällä siitä löytöhetkestä, siitä puhutaan, hän jatkaa.

Syytteen nostamisen määräaika jutussa on 24. lokakuuta. Kaski kuitenkin uskoo, että esitutkinta valmistuu huomattavasti aiemmin.

Lopulliset oikeuslääketieteelliset tutkimustulokset valmistunevat lähiaikoina.

Pienikokoiselta näyttänyt ja ulkopuolisen silmin murheelliselta vaikuttanut mustatukkainen nainen piti vangitsemisistunnossa toista kättään silmiensä suojana sen ajan, kun median edustajat olivat salissa.

Epäilty on lähtöisin Taiwanista mutta Suomen kansalainen. Naiselle ja hänen miehelleen on myönnetty avioero viime vuonna, ja äiti on valittanut pariskunnan lasten huoltoa koskevasta käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Nuorin lapsista asui äidin luona Espoossa ja kaksostytöt isän kanssa muualla.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.