Muotitoimittajan vinkit: Pakkaa nämä mukaan lomalle!

Kesälomat lähestyvät – piristätkö lomapuvustoasi uutuuksilla, vai lentääkö laukkuun se iänikuinen kesämekko? Lue muotiasiantuntijan vinkit lomapukeutumiseen!

Muotiasiantuntija, toimittaja Jaakko Selin kertoo kuulleensa ulkomaalaisilta, missä suomalaisilla olisi lomapukeutumisen ja -tyylin saralla petrattavaa.

– Kaikilla on kuulemma usein beessinväriset tai muutoin aneemisen väriset vaatteet, eikä juurikaan värejä käytössä. Lisäksi suomalaiset tunnistetaan siitä, että he kävelevät nöyrästi jonossa, pää painuksissa ja hiljaa.

Selinin mukaan suomalaiset eivät usein myöskään kesän tullen ryntää uusimaan vaatekaappiensa sisältöä.

– Kun kesä tulee, niin yleensä otetaan ne viime- tai toissakesäiset kesävaatteet kaapista jotka sitten laitetaan päälle. Joskus jopa näkee, että niissä on vielä taitokset, kun ne ovat olleet kaapissa sen kuudesta kahdeksaan kuukautta. Pahimmassa tapauksessa niitä ei edes ole tuuletettu, Selin toteaa.

Tyylituntija opastaakin hankkimaan jokaiselle lomareissulle jotain uutta.

– Kannattaa panostaa lomapukeutumiseen ostamalla uusia vaatteita, joita käyttää siellä lomalla, eikä kaivaa esiin niitä ikivanhoja, tuulettamattomia vaatteita. Värikkäämminkin suomalaiset tosiaan saisivat pukeutua, Selin lisää.

Lomavaatteiden top 3

Pirteään mutta käytännölliseen lomamuotiin Selin vinkkaa muutaman käyttökelpoisen vaatekappaleen.

1. Caprit

– Caprihousut ovat matkalla ihan älyttömän hyvä juttu. Osta kivat, siistit polvien alapuolelle ulottuvat caprit - ne voivat olla mustat, valkoiset tai värikkäät.

– Caprit ovat monikäyttöiset ja ne voivat olla jopa juhlavat - niitä voi käyttää vaikka illalla ravintolassa, kun niihin yhdistää juhlavamman yläosan tai vaikka hienot sandaalit. Caprit menevät myös shortseina ja viileänä oloasuna. Lisäksi ne ovat jääneet muotiin ympärivuotiseen käyttöön.

2. Puuvillainen salsahame

– Ehdoton lomavaate on myös intialainen puuvillainen salsahame, joka on rypytetty ja jossa on kuminauha vyötäröllä. Vaatteessa voi mausteena olla kimallustakin.

– Sen saa helposti kassiin solmuun ja sen pitääkin olla ryppyinen. Eli hanki joko sellainen hihaton mekko tai pitkä hame, Selin suosittaa.

3. Toppeja

– Ja muista arsenaali toppeja! Mutta ei niin, että ne ovat niitä kaksi vuotta sitten postimyynnistä ostettuja. Satsaa kunnon laatutoppeihin ja väreihin, niitä yhdistelemällä saat asuun siisteyttä. Sitten kun ostat vielä matkakohteessa paikan päällä kokonaisuuteen sandaalit ja korut, niin se on siinä!

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja