Mainos

Muotisuunnittelijan vinkit kevääseen: Yhdistele rohkeasti värejä ja kuoseja, leikittele yksityiskohdilla

Kevään ja kesän 2019 muodissa on mistä valita: mekot, polka dot -pilkkukuosit, värit maanläheisistä kirkkaisiin, kestävyys, ajattomuus – siinä muutama poiminta. Stockmannin vaatesuunnittelija Milla Terho antaa tässä artikkelissa kuusi vinkkiä trendeihin, joilla omaa vaatevarastoaan voi helposti päivittää.

Stockmannille muun muassa Cut & Pret -mallistoa suunnitteleva Milla Terho sanoo kevätauringon innostavan häntä pukemaan päälle jotakin uutta ja värikästä, ja tänä keväänä muoti tarjoaakin siihen oivan mahdollisuuden. Pukeutumisessa voi yhdistellä eri kuoseja ja värejä rohkeasti. Terhon suunnittelemia vaatteita nähdään MTV3-kanavalla keskiviikkoisin nähtävässä Vappu ja Marja Livessä, jossa Cut & Pret on yhtenä esiteltävänä vaatebrändinä.

Ulkonäköseikkojen lisäksi muodissa keskitytään vahvasti ideologiaan. Ympäristötietoisuus on tullut jäädäkseen, ja se on Terhon mukaan tärkeä osa kevään ja kesän muotia.

– Kestävä kulutus ja niin sanottu slow fashion ovat tällä hetkellä vallitseva trendi-ilmiö. Uskon, että kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia vaatteen tuotantoprosessista ja ekologisten materiaalien käytöstä, ja haluavat valita vaatteen, joka vaikuttaa ympäristöömme positiivisesti, Terho sanoo.

– Pyrin suunnittelijana luomaan mallistot aikaa kestäviksi. Suosin laatua sekä kestäviä kauneusarvoja ja satsaan klassisiin ja kestäviin vaatekappaleisiin, Terho sanoo.

Tässä Terhon kuusi täsmävinkkiä kevään muotiin.

1. Mekko on must

Jos rakastat mekkoja, niin iloitset takuulla kevään muodista – mekot ovat nyt in. Terho kertoo paitamekkojen, kietaisumekkojen ja hulmuavien midimekkojen olevan ehdottoman varmoja valintoja kevääseen.

– Paitamekko taipuu arjesta juhlaan. Klassisen naisellisen lookin saa pukemalla kuosi-paitamekon sukkahousujen kanssa ja yhdistämällä niihin nahkajakun. Tai halutessasi rennomman ilmeen, voit valita pidemmän oversize-paitamekon, jossa on muodikkaat isot utility-etutaskut.

2. Aina muodikas trenssi

Klassinen trenssitakki edustaa ympäristöystävällistä valintaa, sillä takki kestää aikaa.

– Klassinen trenssi on kestävä valinta. Ajaton leikkaus ja laadukas materiaali kestävät sesongista toiseen.

Trenssin tyyli vaihtelee paljonkin materiaalista ja yksityiskohdista riippuen.

– Voit valita laskeutuvasta ja rypistymättömästä tencel-materiaalista väljän rennon kietaistavan trenssin tai särmän tyköistuvamman trenssin biker-tyylisillä vetoketjuyksityiskohdilla, Terho opastaa.

3. Kestävä silkkipaita taipuu moneen

Milla Terhon mukaan tyylikäs silkkipaita on modernin vaatekaapin kulmakivi.

– Yksivärisenä tai polka dot -pilkkukuvioilla se ei näytä viidenkään vuoden päästä aikansa eläneeltä! Silkkipaidasta voi rakentaa hillityn tyylikkään lookin yhdistämällä sen mustiin vajaamittaisiin culotte-housuihin ja korkeisiin korkoihin. Rennomman ilmeen saa yhdistämällä silkkipaidan mustaan nahkahameeseen ja korkeapohjaisiin valkoisiin tennareihin.

4. Väreissä paljon vaihtoehtoja

Vaatteita työkseen suunnitteleva Terho iloitsee tämän kevään monipuolisesta värikartasta.

– Pehmeät ruskean ja beigen eri sävyt, khakinvihreä sekä musta-kermanvalkoiset kuosit toimivat hyvin pohjana värikontrasteille: kirkkaalle oranssinpunaiselle, ruohonvihreälle ja keltaiselle.

– Jokainen voi siis valita kirkkaista trendiväreistä oman lempivärinsä ja yhdistellä sitä jo vaatekaapista löytyvien neutraalien värien kanssa. On myös todella muodikasta pukeutua beigeen päästä varpaisiin!

5. Kuosit pilkullisesta yksiväriseen

Kuosimaailmassa on myös paljon tarjontaa tänä keväänä.

– Minimalistisemmalle pukeutujalle löytyy hillitympiä kuoseja, kuten pilkkuja ja graafisia kuvioita, joita voi yhdistellä yksiväristen alaosien kanssa. Naisellisemmasta tyylistä pitävä voi valita modernin topin pienillä kukilla tai kevyen kesäisen kukkamekon, jonka kuosi muistuttaa vesivärimaalausta.

– Trendikkäämpi tyylitaituri pukee lehdykkäkuosisen topin tai mustavalkoista pystyraitaa päästä varpaisiin.

Terhon yleisohje kuosien yhdistelyyn on ytimekäs.

– Feel free!

6. Yksityiskohdat kruunaavat asun

Kevätmuoti tarjoaa ihanan mahdollisuuden naisellisuuteen. Näyttävyys ja rentous ovat osa pukeutumista.

– Näyttävät puhvihihat, röyhelöt ja solmittavat yksityiskohdat hihoissa tuovat ripauksen naisellisuutta. Vyötäröä voi rohkeasti korostaa vaikka korkeavyötäröisillä ja leveälahkeisilla housuilla tai naisellisilla kietaistavilla mekoilla ja jakuilla. Jos naisellisuus ei ole oma juttu, niin rennosta laatikkomaisesta bleiseristä ja väljästä kokohaalarista saat androgyynisemman oversize-lookin, Terho vinkkaa.

Muotitrendit osa Vappu ja Marja Liveä

  • Ohjelman yhteistyökumppanina Stockmann tuo lähetyksiin mukaan kevätsesongin mielenkiintoisimmat muotitrendit
  • Stylisti Maryam Razavi luo Vapulle ja Marjalle upeat tyylikokonaisuudet.
  • Vappu ja Marja ovat valinneet Stockmannin valikoimista omat suosikkinsa.

Lue myös:

    Uusimmat