Muotisuunnittelija Mert Otsamo veikkaa: Tällaisia pukuja nähdään Linnan juhlissa

Muodin huipulle -sarjassa menestynyt muotisuunnittelija Mert Otsamo kertoo AVAlle, millaisia asuluomuksia hän uskoo, että Linnan juhlissa tullaan tänä vuonna ihastelemaan.

Muotisuunnittelija Mert Otsamo on ollut viime viikkoina erityisen kiireinen, sillä mies suunnittelee tänä vuonna Linnan juhliin peräti kolme pukua. Suunnittelija aavistaa, että tänä vuonna Linnassa tullaan näkemään erityisen näyttäviä asuja.

Otsamon asuluomuksia ihastellaan tänä vuonna Yhdysvaltain Suomen suurlähettilään vaimon Cody Oreckin, elokuvaohjaaja Timo Vuorensolan kihlatun, Essin Suomelan sekä kuvataiteilija Adel Abidin yllä.

– Minä uskon, että tänä vuonna on aika paljon selkeälinjaisuutta ja kimaltelevia ja kiilteleviä materiaaleja. Luulen, että näemme myös taftiunelmia, Otsamo arvelee.

– Minä toivoisin näkeväni tyylikkäitä, säkenöiviä pukuja, Otsamo hymyilee.

Asiantuntija toivoo Linnaan värejä ja rohkeita leikkauksia

Jos Otsamo itse saisi valita, nähtäisiin Linnan juhlissa tänä vuonna maanläheisiä värejä. Otsamo toivoo niin ikään, että kutsuvieraiden asuissa nähtäisiin entistä rohkeampia leikkauksia.

– Minä itse suosisin sellaisia maanläheisiä värejä ja ehkä rohkeampia leikkauksia. Materiaaleilla on mahdollista tuoda tasapainoa nimenomaan rohkeuteen, Otsamo toteaa.

Muotisuunnittelija uskoo, että tänä vuonna Linnassa ei tulla näkemään yhtä ja ainoaa suosittua pukumallia.

– Minusta tuntuu, että linjat muuttuvat enemmän ja enemmän häilyvämmiksi. Siellä ei ole enää viime vuosina ollut sellaista selkeää linjaa: Linnassa on nähty sekä printtiä että brodeerausta ja viime vuonna Linnassa nähtiin oli myös sulkia ja hyvin erimallisia pukuja, Otsamo listaa.

Kenestä illan kuningatar?

Otsamo odottaa innolla tasavallan presidentin puolison, Jenni Haukion puvun näkemistä.

– Minua kiinnostaa todella paljon Jenni Haukion puku, Otsamo kertoo.

Myös laulaja Kaija Koon pukua Otsamo odottaa innolla.

– Minä odotan mielenkiinnolla myös hänen pukuaan ja hänen sisääntuloaan, Otsamo hymyilee.

Seuraa Linnan juhlia Mert Otsamon ja hiusstylisti Tom Wennerstrandin kanssa. Livekommentointi 6.12. klo 18 alkaen www.mtv3.fi/linnanjuhlat -sivustolla!

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat