Muodin huipulle -mentori Janne Renvall: Näin pukeudut Linnan juhliin

MTV3:n Muodin huipulle -ohjelmassa kilpailijoiden mentorina nähtävän, muotitaiteilija Janne Renvallin mukaan tärkeintä on löytää itsensä näköinen asu, joka korostaa omaa persoonaa.

Janne toivoo, että Linnan juhlissa nähdään erilaisia, yksilöllisiä asuja. Puku on kauneimmillaan, kun se sopii kantajalleen.

– Omaa persoonaa voi tuoda esille asun avulla, kunhan sen avulla ei yritä ainoastaan hätkähdyttää. Mielestäni on mukava nähdä, että ihmiset ovat itsensä näköisiä, eivätkä kangistu liikaa kaavamaisuuteen ja juhlan tuomaan rooliin, Janne kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Janne itse on suunnitellut Linnaan pukuja niin itse Tarja Haloselle kuin hiihtäjä Aino-Kaisa Saariselle.

Jannen mukaan hyvät materiaalit ovat juhla-asussa tärkeitä, kuten myös asun istuvuus. Muodin mukana ei kannata välttämättä mennä, kun kyse on väreistä.

– Kannattaa katsoa trendiväristä erilaisia vaihtoehtoja, ja etsiä väristä itselleen sopiva sävy, Janne vihjaa.

Erilaiset asusteet kuuluvat juhliin

– Korujen ja kampauksen avulla voi tuoda omaa persoonaa esiin, vaikka itse asu olisi hyvin yksinkertainen. Liian pitkälle ei kuitenkaan kannata mennä, kyseessä on kuitenkin juhla, ei naamiaiset.

Janne valmistaa parhaillaan Linnan juhliin muun muassa asuja, joissa näkyy ruskean eri sävyt, beigestä kuparin kautta tumman ruskeaan. Tekeillä on myös mustalla pitsillä koristeltu punainen asu, meripihkan värinen asu sekä mustavalkoinen asu.

Pitsi on miehen suosikkimateriaali, sillä se tuo asuihin syvyyttä ja kolmiulotteisuutta.

Vaikka muotitaiteilija tekeekin useita uusia asuja juhliin, kannattaa hän myös vanhojen asujen uusiokäyttöä.

– Aina ei tarvitse olla uutta asua, mielestäni on ihan järkevää ja tervetullutta käyttää myös vanhoja asuja juhlissa uudestaan.

Linnan juhlat MTV3-kanavalla 7.12.2010 klo 20.00

Muodin huipulle MTV3-kanavalla 22.2.2011 klo 20.00 alkaen

(MTV3-Heini Kangasluoma)

Lue myös:

    Uusimmat