Muistatko vielä nämä missiskandaalit? Lue hurjat jutut!

MTV:n Viihdeuutiset selvitti kaikkien aikojen missiskandaalit, joiden joukosta löytyy toppauksia tisseissä, rattijuopumuksia, niskurointia, sopimusrikkomuksia ja alastonkuvia.

2008: Seksitanssijoita ja tatuointeja

Finalistien Mariel Mettälän ja Satu Tuomiston taustat tulivat julki missikiertueen aikana: molemmat olivat hankkineet elantoaan seksikkäinä tanssijoina Martina Aitolehden Dazzling Ladies -ryhmässä. Myös Sadun selkätatuoinnista riitti kohua.

2007: Ulkomaalainen finalisti ja vedonlyöntikohu

Vuonna 2007 kohuttiin, kun selvisi, että finalistien joukkoon selviytynyt Alisa Skoko ei ollutkaan Suomen kansalainen vaan bosnialainen. Finaali herätti tunteita, kun paljastui, että eräät kisoja tv:hen tuottanutta yhtiötä lähellä olleet tahot olivat lyöneet kisoista vetoa innokkaasti.

Missikiertueen aikana puhetta riitti finalisti Jaana Hakalan pahoinpitelytuomiosta.

2006: Silikonikohu

Finaaliin selvinnyt Mia Lakkisto pakkasi itse vapaaehtoisesti kassinsa missikiertueella, kun naisen silikonirinnoista alettiin kohista. Mia ei itse kommentoinut kohua, vaan sanoi kiertueen lopettamisen syyksi perheasiat.

2005: Finalisti kotiin pornokuvien vuoksi ja pahoinpitelyskandaaleja

Saija Ketola pakkasi kassinsa heti missikiertueella, kun tuli julki, että hän oli poseerannut sekä Jallussa että Erotiikan Maailma -lehdessä. Saija oli myös salaa naimisissa, mikä on misseiltä ehdottomasti kiellettyä. Kaiken kruunasi se, että Saija oli vielä tuomittu kahdesta vaatevarkaudesta ja kolmesta näpistyksestä käräjäoikeudessa.

Kiertueen aikana lehdissä kohuttiin Elina Nurmen ja Sanna Kankaanpään koulukiusaustaustoista. Molemmat kiistivät jutut, mutta Elina suostui tapaamaan uhrinsa ja sai sovittua asiat lopullisesti.

Samana vuonna kisojen kulisseissa napistiin myös siitä, yrittivätkö jotkut tytöt topata rintojaan bikinikuvauksiin. Muut tytöt juorusivat asiasta missiorganisaatiolle, ja toppaus kiellettiin.

2004: Perintöprinsessa lihoi

Miss Suomi Mira Salon perintöprinsessa Krista Järvinen osallistui Miss Skandinavia -kisoihin selvästi aiempaa tuhdimmassa kunnossa. Myöhemmin selvisi, että lihominen johtui keliakiasta.

2003: Missi ei suostunut alusvaatteisiin

Perintöprinsessa Piritta Hannula kieltäytyi alusnäytöksestä Miss Skandinavia -kisoissa.

Myös Miss Suomi Anna Strömberg sai naamansa lööppeihin, sillä hän väitti, että hänet oli jätetty yksin Miss Universum -kisapuvuston hankkimisen kanssa. Väitteet pöyristyttivät Eino Makusta ja mallimamma Marjo Sjöroosia, jotka kiistivät Annan puheet.

2002: Missi humalassa televisiossa

Vuoden 2002 Miss Suomi Janette Broman biletti kesällä Ruisrockissa, kun hän sattui kaapelikanavalla näkyneen Moon TV -kanavan haastatteluun. Selvästi humalassa Wallu Valpion haastattelussa ollut Janette aiheutti skandaalin, mutta sai pitää kruununsa.

2001: Makunen kielsi Heidin osallistumisen missigaalassa

Eino Makunen kielsi Miss Suomi Heidi Willmania osallistumasta missit.net-nettisivuston missigaalaan. Heidi sai gaalassa palkinnon, mutta missiorganisaation mielestä osallistuminen oli työskentelyä. Heidi tuli juhliin kymmenen minuuttia niiden virallisen osuuden loppumisen jälkeen yksityishenkilönä.

Jo aiemmin organisaatio oli jyrähtänyt Heidille, sillä hän oli ollut Mr. Finland -kisojen tuomarina ilman lupaa.

2000: Suvi ja Eino Makunen ilmiriidassa!

Miss Suomi 2000 Suvi Miinalan (nyk. Tiilikainen) missivuosi sujui kohujen merkeissä. Huhtikuussa Suvi uumoili kruunusta luopumisen olevan aikanaan helpotus; Miss Universum -kisojen aikaan toukokuussa hän ilmoitti, että voitto ei kiinnosta; syyskuussa hän hävisi Miss Skandinavia -kruunun perintöprinsessa Jenni Dahlmanille;lokakuussa hän kieltäytyi osallistumasta Miss Baltic Sea -kilpailuun. Suvi arvosteli missikisoja ja kertoi niiden alentavan hänen arvoaan mallimarkkinoilla. Missikeisari Eino Makunen vaati Suvia luopumaan kruunustaan.

Loppujen lopuksi Suvi sai pitää kruununsa, mutta kohua herätti vielä se, että hän jätti Marjo Sjöroosin mallitallin ja siirtyi Paparazziin.

1997: Maria Drockila hylkäsi itse kruununsa

Kisojen ennakkosuosikki Maria Drockilan 14-vuotiaana tekemä pahoinpitely tuli huhujen mukaan tuomariston tietoon ennen finaalia, ja siksi päätettiin, että häntä ei voida kruunata Miss Suomeksi. Maria ei perintöprinsessana viihtynyt, vaan hän jätti kruununsa toukokuussa ja meni töihin Spede Pasasen firmaan, missö yleni pari viikkoa myöhemmin toimitusjohtajaksi asti.

Myöhemmin Mariasta kohuttiin uudelleen, kun Pasanen menehtyi ja perintöriita Speden Pirre-tyttären kanssa tuli julki.

Missikiertueen aikana Miss Internetin kruunun jo haltuunsa ottanut Mira Korkala passitettiin kotiin, sillä selvisi, että hän oli esiintynyt stripparina.

1996: Liian paksut reidet!

Miss Suomi Lola Odusogaa arvosteltiin siitä, että hänellä oli paksut reidet ja ärrävika. Reisien vuoksi hänen mahdollisuuksiaan pidettiin huonoina myös Miss Universum -kisoissa, joista tulikin kotiin perintöprinsessan kruunu.

Reidet saivat aikaan keskustelua jo ennen missifinaalia, mikä johti lopulta siihen, että yksi missikiertueen vetäjistä kielsi Lolaa yhtenä iltana kokonaan syömästä.

Lolan ja toisen perintöprinsessan Ulrika Westerin välit aiheuttivat myös keskustelua, kun Lola syytti Ulrikaa siitä, ettei tämä onnitellut häntä Miss Skandinavia -voiton jälkeen. Naisten välinen sanasota yltyi, kun Ulrika syytti Lolaa liian rajusta huumorintajusta ja siitä, ettei tämä halunnut asua Ulrikan kanssa samassa hotellihuoneessa kiertueen aikana.

1995: Alastonkuvat sokeerasivat

Toinen perintöprinsessa Carmen Mäkinen poseerasi Hymy-lehdessä rohkeissa kuvissa ja menetti tittelinsä.

1994: Pikkutuhmia kuvia

Mallina tunnetun Minna Mäki-Kalan tie vuoden 1994 Miss Suomeksi tyssäsi viime hetkellä. Minna oli vahvoilla, kunnes eräs aikakauslehti julkaisi neidosta otetut pikkutuhmat valokuvat.

1993: Tarja Smura pakeni Hollywoodiin Rennyn luokse!

Miss Suomeksi kruunattu Tarja Smura lähti pian voittonsa jälkeen lemmenlomalle Hollywoodiin Renny Harlinin luo. Rakastunut Tarja jätti työnsä hoitamatta rakkauden vuoksi, ja missikruunun menettämisestäkin puhuttiin. Renny myös hankki Tarjalle asunnon Helsingistä, mutta Smura jätti vuokrat maksamatta, koska asunto kuhisi torakoita. Tarja joutui myös muutaman kerran setvimään vuokrarästejään käräjäoikeudessa.

Vuonna 1996 kohuttiin, koska Tarja lyöttäytyi yhteen virolaisen Raul Gesheimerin kanssa, joka oli suhteen alkaessa naimisissa.

1988: Marialta vietiin missikruunu

Vuoden 1987 toinen perintöprinsessa ja Miss Skandinavia Maria Valtonen menetti kruununsa, kun hänet tuomittiin rattijuopumuksesta ehdolliseen vankeuteen.

1985: Manipuloitiinko kisoja?

Vuoden 1985 Miss Suomen Marja Kinnusen valintaa kyseenalaistettiin, sillä kaupungilla huhuttiin, että naistenlehti Jaana olisi lahjonut missiorganisaation valitsemaan voittokolmikkoon samat tytöt, joita se veikkasi voittajiksi ennen kisoja ilmestyneessä lehdessään.

1975: Anne Pohtamo seikkaili Playboyn matkassa

Miss Universumin kruununkin kutreilleen saanut Anne Pohtamo kohahdutti missivuotenaan asuessaan New Yorkissa. Anne rakastui tulenpalavasti hämäräperäiseen Jacques de la Fountaineen, jolla huhuttiin olevan yhteyksiä mafiaan. Anne kuitenkin palasi Suomeen muutaman vuoden jälkeen ja meni naimisiin nuoruudenrakkaansa Arto Hietasen kanssa.

1960: Huono taso, missiä ei valittu!

Vuoden 1960 Miss Suomi -kilpailujen voittajaksi valittiin Heli Heiskala, mutta koska tuomaristo oli tyytymätön kilpailun tasoon, julistettiin edellisen vuoden Miss Suomi Tarja Nurmi myös vuoden 1960 kauneuskuningattareksi. Heiskalan titteliksi jäi Miss Messuhalli 1960.

1952: Vasemmisto ja kirkko vastustivat missikisoja

Kun Armi Kuusela kruunattiin Suomen Neidoksi, vasemmiston edustajat tuomitsivat kisat amerikkalaiseksi pinnallisuudeksi ja osaksi pin up -kulttuuria, ja myös kirkko piti kisoja epäsopivina. Kun Armi kruunattiin Miss Universumiksi, varsinainen skandaali syntyi, kun maailmankiertueen aikana Filippiineillä hän rakastui paikalliseen liikemieheen Gil Hilarioon ja meni tämän kanssa naimisiin. Armille suuttui niin manageri Kalervo Keranto kuin osa suomalaisista, joiden mukaan Armi oli mennyt ”maailmalla pilalle”.

1941: Titteli vaihdettiin, kun taso ei tyydyttänyt

Vuoden 1941 Miss Suomi -kilpailujen voittajaksi valittiin Sanelma Pesonen (myöh. Vuorre), mutta kilpailun vaatimattoman tason vuoksi hänet kruunattiin vain Miss Messuhalliksi 1941.

Monet skandaalit vasta missivuoden jälkeen:

– Vuoden 1991 Miss Suomi Tanja Vienonen (nyk. Karpela) sai aikaan lööppejä lämpimillä väleillään muotisuunnittelija Peter Nygårdin kanssa. Tanja kohahdutti myös saamalla rattijuopumuksesta sakot vuonna 1993. Tanja sanoi olleensa pakkotilanteessa, koska joutui pakenemaan väkivaltaisesti käyttäytynyttä miesystäväänsä Totti Karpelaa. Veren alkoholipitoisuudeksi mitattiin 1,07 promillea ja hänet tuomittiin 75 päiväsakkoon.

– Vuoden 2001 ensimmäinen perintöprinsessa Susanna Tervaniemi tuli myöhemmin tutuksi Jussi Ahteen tyttöystävänä. Tervaniemi ja Ahde sekaantuivat huumerikoksiin.

– Vuoden 1965 Miss Suomi Virpi Miettinen vietti liki koko 1970- ja 1980-luvut skandaalien kourissa avioliittojensa ja alkoholinkäyttönsä vuoksi.

– Vuonna 1977 Miss Suomeksi kruunattu Armi Aavikko kohahdutti 1990-luvulla kertomalla avoimesti liki 20 vuotta kestäneestä salasuhteestaan muusikko Dannyyn. Hänet tuomittiin myös rattijuopumuksesta.

– Vuoden 1992 Suomen Neito ja Miss Skandinavia Nina Autio sortui väkivaltaan 1990-luvulla. Autio raivostui ja löi lappuliisaa, joka oli kiinnittänyt sakkolapun hänen tuulilasiinsa. Ex-missi hyvitti tekonsa kipurahalla.

– Vuoden 1970 Miss Suomen Ursula Rainion miessuhteet ovat jaksaneet kohahduttaa vuosien varrella.

– Vuoden 1999 Miss Suomi Vanessa Forsman erosi poikaystävästään sen jälkeen kun hänet oli bongattu Helsingin yöstä kiekkolegenda Jari Kurrin seurasta.

– Miss Suomen perintöprinsessa 2003 Piritta Hannula ja NHL-kiekkoilija Niklas Hagman peruuttivat häänsä kohun saattelemana vuonna 2005.

Lue lisää kaikista misseistä MTV3:n Miss Suomi -sivuilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja