Muistatko nämä Britannian kuninkaallisia riepotelleet skandaalit?

Britannian kuninkaalliset ovat olleet skandaalien keskellä useamman kerran.

Cambridgen herttuatar Catherine Middletonista julkaistut salakuvat ovat tämän hetken polttavin puheenaihe. Salakuvissa Middleton nähdään ilman bikinien yläosaa. Ranskalainen Closer-lehti julkaisi kuvat ensimmäisenä, ja nyt Britannian kuningashuone haastaa lehden oikeuteen. Myös italialaislehti Chi ja irlantilainen Daily Star julkaisevat salakuvat.

Middletonin salakuvien aiheuttama kohu ei ole ensimmäinen kerta, kun Britannian kuninkaalliset ovat nousseet skandaaliotsikoihin. Vuonna 1992 julkisuuteen levisi kuvia, joissa herttuatar Sarah Fergusonin talousneuvoja John Bryan imee herttuattaren varpaita. Ferguson oli tuolloin naimisissa prinssi Andrewn kanssa, mutta pari erosi vuonna 1996 neljän asumuserovuoden jälkeen.

Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliittoon mahtui useita skandaaleja. Dianan ja Charlesin avioliiton on kerrottu olleen onneton liiton alkuhetkistä asti, ja kummallakin oli avioliiton ulkopuolisia suhteita. Vuonna 1995 Diana tunnusti eläneensä salasuhteessa hyvän ystävänsä, James Hewittin kanssa. Samoihin aikoihin Diana paljasti taistelleensa masennusta ja bulimiaa vastaan.

Prinssi Charles on myöntänyt pettäneensä Dianaa yhdessä nykyisen puolisonsa, Camilla Parker-Bowlesin kanssa. Charles ja Camilla olivat rakastavaisia ennen Dianan tapaamista, ja huhujen mukaan salasuhde jatkui Charlesin ja Dianan avioliitosta huolimatta. Vuonna 1996 Charles ja Diana erosivat monien paljastushaastattelujen jälkeen.

Dianan ja elokuvatuottaja Dodi Al-Fayedin suhde nousi otsikoihin kesällä 1997. Al-Fayed oli kihloissa malli Kelly Fisherin kanssa, mutta kihlaus purkautui Dianan astuttua mukaan kuvioihin. Elokuussa 1997 Diana ja Dodi menehtyivät Pariisissa auto-onnettomuudessa, kun pariskunta pakeni paparazzeja. Onnettomuuden jälkeen epäiltiin, että pariskuntaa kuljettanut Henri Paul oli onnettomuuden aikana alkoholin vaikutuksen alaisena. Paul ja Al-Fayed menehtyivät välittömästi, mutta Dianaa yritettiin elvyttää tuloksetta. Diana menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Dianan kuoleman jälkeen Buckinghamin palatsi ei järjestänyt suruliputusta. Kuningasperhe ei aluksi aikonut osallistua Dianan hautajaisten järjestelyihin, mikä aiheutti suuren kohun.

Vuonna 2005 prinssi Harry aiheutti skandaalin pukeutumalla naamiaisjuhlissa natsipukuun. Harry pahoitteli myöhemmin Halloween-juhliin valitsemaansa asua, mutta kohu sivalsi hovia kuvien levitessä ympäri maailmaa.

Harry nousi otsikoihin pari viikkoa sitten, kun kuvat prinssin kosteista juhlista Las Vegasissa levisivät maailmalle. Kuvissa alaston Harry halailee juhlissa vieraillutta tyttöä. Silminnäkijöiden mukaan Harry esitteli itseään juhlavieraille, ja päätyi suutelemaan erästä juhlissa vieraillutta tyttöä. Juhlien jälkeen Harryn ja Cressida Bonasin lyhyeksi jäänyt suhde päättyi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat