Muistatko? Jannika B kisasi Idolsissa ja X Factorissa – näin hän on muuttunut!

Jannika B tuli suuren yleisön tietouteen vuoden 2007 Idols-kisasta. Näin laulajatähti on muuttunut kymmenen vuoden aikana.

Laulaja Jannika B tunnetaan tänä päivänä muun muassa Onnenpäivä ja Seuraavaan elämään -kappaleistaan. Kaksi albumia julkaissut artisti tuli kuitenkin suuren yleisön tietouteen jo kymmenen vuotta sitten, kun hän osallistui vuoden 2007 Idols-kilpailuun.

Tuolloin iloisuudellaan televisiokatsojat valloittanut kokkolalainen laulajalupaus selvisi laulukilpailussa aina semifinaaleihin saakka. Oulun koelauluista ponnistanut Jannika toivoi tuolloin olevansa viiden vuoden kuluttua tunnettu Idols-tähtenä.

– Viiden vuoden päästä näen itseni vanhempana, viisaampana ja kauniimpana laulajattarena, jonka ura alkoi Idols 2007 -tähtenä, Jannika haaveili tuolloin.

Idols-kisa ei kuitenkaan toiminut ponnahduslautana laulajattaren uralle. Seuraavana vuonna Jannika koetti samaa taktiikkaa osallistuen jälleen Idolsin koelauluihin.

– Nyt olen saanut enemmän kokemusta, käynyt laulutunneilla, tehnyt cover-keikkoja ja saanut ulos sinkunkin, nainen jutteli laulukisan alkukarsinnoissa Helsingissä vuonna 2008.

Tuolloinkaan 23-vuotiaan laulajalahjakkuuden ura artistina ei lähtenyt lentoon. Jannika testasi taitojaan vielä kerran kykykisoissa osallistuen vuonna 2009 X Factorin koelauluihin Rovaniemellä.

– Unelmani muusikon urasta eivät ole koskaan kuolleet, mutta kynnys lähteä taas mukaan yrittämään oli todella suuri. Eniten jännitän ja pelkään sitä, että tuomarit sanovat jälleen ei kiitos, Jannika tunnusti tuolloin koelauluissa ja kertoi kiertävänsä keikoilla lähinnä kotipaikkakunnallaan Kokkolassa.

Myös X Factorista laulajatar joutui palaamaan tyhjin käsin takaisin, mutta pettymyksistä huolimatta Jannika ei luopunut haaveistaan.

Vuonna 2011 laulajattaren ensimmäinen suomenkielinen single julkaistiin loppuvuodesta 2011. Levytyssopimuksen Jannika sinetöi alkuvuodesta 2012 ja laulajan debyyttialbumi Kaikki rohkeus näki päivänvalon vuotta myöhemmin helmikuussa 2013. Toinen albumi Šiva julkaistiin heti seuraavana vuonna.

Jannika on naimisissa Apulanta-yhtyeestä tutun Toni Wirtasen kanssa. Pariskunnan esikoistytär Martta syntyi elokuussa 2015. Tällä hetkellä laulajatar nauttii äitiyden onnesta työstäen samalla uutta musiikkia.

– Johan tässä alkaa julkaisujen kohdalla olla sellainen tilanne, että puoli levyä on jo täynnä. Eli eiköhän se levykin tule kohta. Sanotaan näin, että on kaikin puolin iso syksy tulossa, Jannika B vihjailee. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja