Mainos

Muhammed-piirtäjä Vilksia vastaan hyökättiin luennolla

Muhammed-piirroksellaan kiivasta keskustelua herättänyt taiteilija Lars Vilks on joutunut hyökkäyksen kohteeksi kesken Uppsalan yliopistossa pitämänsä luennon eilen illalla.

Vilks selvisi hyökkäyksestä säikähdyksellä, mutta kaksi poliisia loukkaantui lievästi kahakassa. Vilks oli ehtinyt puhua luentosalissa vain muutaman minuutin, kun eturivissä istunut mies hyökkäsi häntä kohti. Vilks ehti kuitenkin väistää miestä ja paikalla olleet poliisit ehtivät taltuttamaan hyökkääjän, kertoo Uppsala Nya Tidning, joka myös lähetti suoraa videokuvaa tapahtumasta.

Vilks näytti yleisölle alastonkuvia

Jo ennen hyökkäystä luentosalissa oli syntynyt hämmennystä ja levottomuutta Vilksin yleisölle näyttämän videon takia. Luentosalissa olleiden mukaan Vilks näytti yleisölle seksuaalissävytteisiä kuvia, joissa henkilöt kantoivat Muhammed-naamioita.

Silminnäkijöiden mukaan yleisö oli alkanut vastustaa videon näyttämistä äänekkäästi, jonka jälkeen eturivin mies hyökkäsi Vilksia kohti.

Poliisi turvautui pippurisumuttimeen

Vilks pääsi poistumaan luentosalista nopeasti, mutta poliisi joutui turvautumaan muun muassa pippurisumutteeseen hyökkääjän taltuttamiseksi. Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä epäiltynä pahoinpitelyn yrityksestä.

Lars Vilksin piirros "Rondellhund", joka esittää Profeetta Muhammedin koirapatsaana, aiheutti alkuvuodesta keskustelua sananvapaudesta Ruotsissa. Vilks sai piirroksen takia myös tappouhkauksia ja hänen kotiinsa murtauduttiin. Yhden tappouhkausten takana olleista epäillään olevan amerikkalainen "Jihad Janena" tunnettu perheenäiti Colleen LaRose.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.