Mainos

MTV3:n toimittaja: New York halvaantuu

Yhdysvalloissa New York halvaantuu lauantai-iltana Suomen aikaa, kun kaupungin koko joukkoliikenne suljetaan. MTV3:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo arvioi, että tunnelma kaupungissa on h-hetken alla hermostunut.

– Siellä syntyy taatusti valtava kaaos. Tämä on ensimmäisiä kertoja kun New Yorkiin on osumassa oikein kunnon hurrikaani ja myös ensimmäisiä kertoja kaupungin historiassa, kun on pakollisia evakuointeja, Sinisalo toteaa.

–Tällä hetkellä siellä on varmasti melkoinen paniikki päällä siitä, että ihmisten on pakko olla huomenna siellä missä he aikovat olla, koska sen jälkeen ei päästä enää mihinkään.

Sinisalo pitää melkoisen uskomattomana tilannetta, jossa New Yorkin kokoisen kaupungin koko liikenne joudutaan pistämään poikki. Metroliikenteen katkaisemin on tosin täysin perusteltua.

– Metrotunneleiden tulviminen on sellainen ongelma, että sitä pelätään tosissaan. Jos vedet nousevat tiettyyn korkeuteen, niin vettä ryhtyy myös automaattisesti tihkumaan metrotunneleihin.

Tällä hetkellä kaupunkilaisia varoitellaan myös sitä, että lentoliikenne kärsii hurrikaanin tulosta.

– Täällähän on muuallakin suuri osa lentoliikenteestä peruttu ja koneita viedään turvaan näiltä vaarallisimmilta alueilta. Myös junaliikenne on poikki osittain.

Kaupungissa yritetään silti välttää paniikinlietsontaa.

– Newyorkilaisia vain kehotetaan ottamaan tilanne rauhallisesti, katsomaan, että heillä on tarpeeksi varusteita. Heiltä pyydetään myöskin, että he eivät ottaisi turhia riskejä, ja kehotetaan olemaan rauhallisesti kotona ja odottamaan mitä tapahtuu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.