MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einoselle Myyrmannin pommi-iskun vakavuus valkeni kaaoksen keskellä: "Tämä ei voi olla kaasuräjähdys"

MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einoselle Myyrmannin pommi-iskun vakavuus valkeni kaaoksen keskellä:"Tämä ei voi olla kaasuräjähdys" 4:24
Videolla Tomi Einonen kertoo, millaisia pelkoja ja huolia onnettomuuspaikalla velloi ja miten hän kertoi ensimmäisenä julkisuuteen pommiryhmän menemisestä tutkimaan kauppakeskusta.

Tasan 20 vuotta sitten Vantaan Myyrmäen Myyrmanni-ostoskeskuksessa tapahtui useita ihmisiä surmannut pommi-isku.

MTV Uutisten nykyinen vastaava päätoimittaja Tomi Einonen oli tuolloin päättämässä niin kutsuttua sähkeankkurivuoroa, kun toimitukseen alkoi tulla puheluilla vinkkejä loukkaantuneista ja jopa kuolleista Myyrmannissa.

Ketään toista ei ollut paikalle lähettää, joten Einonen kertoi voivansa itse mennä paikalle vuoronsa päätteeksi.

Paikalla odotti kaaos

Paikan päällä Einosta odotti iso kaaos, kun joka puolella pyöri ambulansseja, hoitohenkilökuntaa, poliiseja ja tapahtumia seuraavia sivullisia. Paikalle kerääntyi myös epätietoisia ihmisiä, jotka pelkäsivät läheisensä olevan kauppakeskuksessa.

– Huolta oli hurjan paljon, Einonen kuvailee.

Ristiriitaista tietoa oli paljon, mutta nopeasti varmistui, että paikalla on tapahtunut iso räjähdys ja paikalla oli varmasti kuolonuhreja ja haavoittuneita.

"Tämä ei voi olla kaasuräjähdys"

Vielä ennen Kymmenen uutisisia ei ollut varmuutta siitä, että onko paikalla tapahtunut kaasuräjähdys, kuten alkuun epäiltiin. Kuitenkin juuri ennen uutislähetystä ja poliisin haastattelua epäillyt pommista vahvistuivat.

– Vähän ennen Kymmenen uutisten lähetystä näin, että sieltä tuli poliisin pommiryhmä, Einonen sanoi.

– Joku sitten sanoikin, että nyt siellä on pommiryhmä sisällä, että tämä ei voi olla kaasuräjähdys.

Pommiryhmästä kerrottiin tiettävästi ensimmäisenä Kymmenen uutisissa, ja seuraavana päivänä sisäministeri vahvisti, että tapahtunutta tutkitaan pommi-iskuna. Tekijäksi paljastui myöhemmin parikymppinen kemianopiskelija.

Katso koko Myyrmannia käsittelevä erikoisjakso MTV Palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat