MTV Uutiset Pietarissa: Putinilta isällinen neuvo turisteille – "Muistakaa syödä ottamisen jälkeen kunnolla"

Presidentti Sauli Niinistö on tavannut virkaveljensä Vladimir Putinin Pietarin arktisessa foorumissa. Presidentit vaihtoivat perinteiset tervehdykset ennen virallisia neuvotteluita. Alkupuheisiin mahtui myös huumoria suomalaisten ja venäläisten alkoholinkäytöstä. 

– Minulle on ilo tavata täällä kun nyt avaamme tämän arktisen foorumin yhdessä. Suomi on ollut puheenjohtajana neuvostossa ja onkin saanut aikaan mainiot tulokset. Haluaisin korostaa, että myös kansainväliset suhteet ovat kehittymässä mainiosti, presidentti Putin sanoi alkuun. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

– Olen ehdottamassa kontakteja ministereiden, hallituksen ja parlamenttien tasolla. Se heijastuu kauppapolitiikkaamme eli kauppa kasvaa. Olen erittäin iloinen mahdollisuudesta tavata ja keskustella kanssanne, Putin jatkoi.

– Olen kovin tyytyväinen, että voin kolmatta kertaa osallistua arktiseen foorumiin. Sekä Salehardissa että Arkangelissa meillä oli hyvin mielenkiintoisia keskusteluita, ja se tulee varmasti toistumaan täälläkin, Niinistö vastasi. 

– Kiitos sanoistasi koskien Suomen arktista puheenjohtajuutta. Luulen, että me olemme näiden vuosien aikana saaneet arktisen alueen paremmin maailmankartalle. Siinä me kaikki olemme tehneet töitä. Tämä arktinen alue on maapalloa ajatellen globaalistikin aika mielenkiintoinen. Luulen, että se dialogi mitä käymme on malliksi muullekin maailmalle, hän jatkoi.

"Toivottavasti turistit osaavat käyttäytyä"

– Todellakin meidän maidemme kahdenväliset suhteet ovat hyvät naapuruussuhteet. Vierailin eilen meidän konsulaatissamme, joka myöntää eniten viisumeita kaikista konsulaateistamme. Vastaavasti he kertoivat että Pietari on myös suomalaisturisteille ykköskohde, Niinistö sanoi.  

– Se toikin mieleeni muutaman vuoden takaa sanasi, kun kerroit että Helsinkiin on tulossa paljon venäläisiä turisteja ja totesit että toivottavasti he osaavat käyttäytyä. Toivottavasti suomalaisetkin ovat täällä osanneet käyttäytyä, Niinistö jatkoi. 

Putinia ajatus kunnolla käyttäytymisestä selvästi huvitti. 

– Hyvä hyvä. Hehän käyttäytyvät kunnolla kunhan sen ottamisen jälkeen muistavat syödä kunnolla, Putin neuvoi.

– No sama se on Suomessa, Niinistö naurahti. 

Lue myös:

    Uusimmat