MTV Urheilun tiedot: SM-liigan isot seurat jyrähtivät liigaosakkeen hinnasta – läpimurto kulisseissa

Jääkiekon SM-liigan osakkaat ovat MTV Urheilun tietojen mukaan päässeet yhteisymmärrykseen Kiekko-Espoolta vaadittavasta liigaosakkeen merkintähinnasta. Summa on tullut merkittävästi alas aiemmin esitetystä 3,67 miljoonasta eurosta.

MTV Urheilun useista lähteistä hankkimat tiedot kertovat, että Liigaan ensi kaudeksi hakeneelle Kiekko-Espoolle lankeava osakkeen merkintähinta on tullut jyrkästi alas siitä, mitä julkisuudessa on aiemmin kerrottu.

Viimeisimpien käänteiden jälkeen osakkeen hinta on selvästi lähempänä lähes vuosikymmen sitten käytettyä 1,8 miljoonaa euroa kuin SM-liigan viime syksynä ilmoittamaa 3,67 miljoonaa euroa.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen perusteli marraskuussa korkeaa hintaa liigaosakkeen arvonnousulla.

Liigaosakkeen merkintähinta on aiheuttanut SM-liigan osakkaiden eli nykyisten 15 seuran kesken suurta erimielisyyttä. Varsinkin sarjan suurimmat seurat ovat vaatineet osakkuudelle selvästi pienempää hintalappua.

SM-liigan edelliset nousijat, Sport, KooKoo ja Jukurit, maksoivat viime vuosikymmenellä liigaosakkuudesta 1,8 miljoonaa euroa. Aivan tällä summalla Kiekko-Espoo tuskin pääsee, sillä hintaan on suunnitteilla ainakin indeksikorotuksia.

Tarkkaa summaa ei kuitenkaan ole vielä päätetty. Asian nuijii lopullisesti SM-liigan yhtiökokous sen jälkeen, kun asiasta on päästy yhteisymmärrykseen nousijaseura Kiekko-Espoon kanssa.

Heikki Hiltunen vahvistaa MTV Urheilulle, että liigaseurojen kesken on päästy sopuun osakkeen merkintähinnasta.

– Liigan osakaskokous on pidetty asian tiimoilta, osakkaiden kanssa on käyty se läpi ja on päädytty yhteiseen merkintähinnan asetantaan ja siihen liittyviin ehtoihin, Hiltunen kommentoi.

– En tällä hetkellä halua millään tavalla kommentoida sitä merkintähintaa.

Sekä Hiltunen että Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein kertovat osapuolten yhä neuvottelevan lopullisesta summasta.

SM-liigalla on ollut painetta tarkistaa määrittelemäänsä osakkeen merkintähintaa. Useat tahot ovat epäilleet nousuehtoja kilpailulain vastaisiksi, ja uhkakuvana Liigassa on pidetty asian etenemistä Kilpailu- ja kuluttajaviraston tutkittavaksi.

Kiekko-Espoon lisäksi nykyisistä Mestis-seuroista myös Helsingin Jokerit ja turkulainen TuTo ovat ilmaisseet halunsa pelata Liigassa lähitulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat