Mitä lahjaksi päiväkodin opettajalle? Tällainen lahja on mieluisin: "Se on kaikista paras kiitos"

Näin vältät perheriidat kesälomalla – ammattilainen jakaa pikavinkit 5:00
KATSO MYÖS VIDEO: Näin vältät perheriidat kesälomalla!

Millainen on hyvä lahja päiväkodin työntekijälle kevätjuhlassa?

Moni vanhempi haluaa muistaa päiväkodin väkeä kevätlukukauden päätteeksi. Lahjapohdinnat voivat kuitenkin tuottaa päänvaivaa. Kysyimme kahdelta varhaiskasvatuksen opettajalta, millainen on hyvä lahja.

Positiivinen palaute työstä on paras palkinto

Esikouluopettajat Kristiina Turkki ja Emil Nikander kertovat, että heille arvokkainta on saada kuulla hyvää palautetta jo toimintakauden aikana.

Nikander ja Turkki arvostavat sitä, että vanhemmat antavat myönteistä palautetta silloin, kun näkevät siihen aihetta. He painottavat, että kyse ei ole siitä, että positiivisia kommentteja ei tulisi, vaan että heitä aidosti kiinnostaa kuulla, jos vanhemmat ovat oikeasti tyytyväisiä heidän toimintaansa.

– Minä ainakin koen, että olemme saaneet tosi paljon hyvää suullista palautetta. Vanhemmat kertovat, että he ovat tyytyväisiä, että he tykkäävät ja arvostavat. Se on kaikista paras kiitos, mitä voidaan saada, Turkki sanoo.

Turkki ja Nikander kertovat, että he arvostavat ja kunnioittavat vanhempia yhtä lailla suuresti. Sen takia heidän palautteensa tuntuu tärkeältä.

– Toki saamme lapsiltakin koko ajan palautetta, mutta vanhempien arvostus on meille tosi tärkeää.

Nikander ja Turkki kannustavat vanhempia kertomaan positiiviset terveiset päiväkotiryhmän työntekijöille suoraan. Sellainen saattaa joskus unohtua eivätkä kaikki vanhemmat välttämättä tuo hirveästi esiin ajatuksiaan työntekijöiden toiminnasta.

Turkin ja Nikanderin pääviesti on, että vanhempien ei tarvitse kokea painetta lahjan ostamisesta. 

Kehut jäävät mieleen

Turkki kertoo, että jokin aika sitten hän erittäin liikuttavan palautteen, joka lämmitti mieltä enemmän hyvin paljon.

Hänen ryhmässään oli vuosia sitten eräät sisarukset, jotka ovat nyt pitkällä alakoulussa. Yllättäen heidän äitinsä otti yhteyttä.

– Heidän äitinsä laittoi minulle syksyllä viestiä, miten hän oli mennyt tämän päiväkodin ohi ja muistellut minua pedagogina ja sitä, mikä merkitys minulla oli ollut lapsille. Liikutuin ihan kyyneliin, että ei voi olla totta, että joku muistaa vielä monen vuoden jälkeen lämmöllä, hän hymyilee.

Yhteinen lahja?

Turkki ja Nikander painottavat kuitenkin, että heillä ei ole mitään sitä vastaan, jos lahja päätetään ostaa. Jos jonkin lahjan välttämättä haluaa hankkia, Nikander ja Turkki ehdottavat, että päiväkotiryhmän vanhemmat voisivat hankkia sellaisen yhdessä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kukka tai lahjakortti.

Yhteinen lahja veisi painetta yksittäisten vanhempien harteilta. Nikander ja Turkki lisäävät, että heidän mieltään lämmittää erittäin paljon myös lapsen itsensä tekemä kortti.

– Kaikki varmasti tykkäävät siitä, että saavat lahjoja, mutta meille oikeasti se palaute on tärkeä, Nikander sanoo.

Katso myös video: Näin syöminen ja yhteiselo soljuu sujuvasti kesälomalla!

Psykoterapeutti Pia Penttala antaa neuvot oikeanlaiseen syömiseen ja yhteiselon sujumiseen myös kesälomalla 5:22
Psykoterapeutti Pia Penttala antaa neuvot oikeanlaiseen syömiseen ja yhteiselon sujumiseen myös kesälomalla.

Lue myös:

    Uusimmat