Jukka Jalonen latasi räväkän kommentin Leijonien MM-jättiottelun alla – muistutti toimittajaa "30 vuoden urastaan"

Leijonilta vietiin maali – tämä ei kelvannut tuomareille 1:34
Leijonilta vietiin maali – tämä ei kelvannut tuomareille

Jukka Jalonen oli napakkana Leijonien MM-jättiottelun alla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat teki tarvittavan maanantaina, kun se kaatoi Tanskan 3–1. Tämä tiesi sitä, että Leijonille riittää yksi piste tiistain Sveitsi-ottelusta varmaa jatkopaikkaa ajatellen.

Voitto ei irronnut helpolla, sillä sinipaitainen Suomen joukkue jäpitti ja jännitti Tanska-pelin alkuhetkillä.

– Eihän kukaan halua jännittää, mutta se on inhimillistä, kun panokset ovat kovat. Silloin voi mennä vähän kipsiin. Vähän yllättynyt olin kuitenkin siitä, koska oletin, että olisimme olleet vähän rennommalla meiningillä. Joskus se menee näin, ei voi mitään, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen mietti.

Suomen joukkue meni Jalosen mukaan kipsiin siinä vaiheessa, kun ykkösketjun laituri Jere Innala antoi karmivan harhasyötön oman siniviivan alla. Tanskan pelaaja pääsi läpiajoon ja vain Emil Larmin loistotorjunta esti Tanskan dramaattisen johtomaalin synnyn.

Jaloselta tivattiin pelin jälkeen siitä, että miten samankaltaisen tapahtumaketjun toistuminen vältetään tiistain Sveitsi-pelissä.

– Miten se vältetään? Kukaan ei heitä kiekkoa siniselle, Jalonen murahti, muistuttaen kysymyksen esittänyttä toimittajaa:

– Olen valmentanut 30 vuotta, niin kyllä me varmaan saamme homman sellaiseen kuosiin, että olemme parhaimmillamme tiistaina, Jalonen täräytti räväkästi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Hämmentävä tilanne

Leijonien maanantain ottelussa nähtiin kyseenalainen tilanne, kun Suomen joukkueen kapteeni Mikael Granlund ajoi maalille, osuen Tanskan maalivahtiin Mathias Seldrupiin. Tämän jälkeen Leijonien hyökkääjä Iiro Pakarinen siivosi kiekon verkkoon.

Maalivahdin estämissäännöstä on kuultu niin monta versiota, että oli epäselvää, mikä tulkinta on. Yksi versio säännöstä on ollut se, että hyökkäävä pelaaja voi osua maalivahtiin, mikäli hänellä on osumahetkellä kiekko hallussa.

– Se oli selvä hylky, Leijonien päävalmentaja Jalonen totesi tilanteesta MTV Urheilulle.

– Jos Granlund olisi itse saanut kiekon maaliin, niin sitten, mutta kun hän osui maalivahtiin ja veskari häiriintyi siitä törmäyksestä, niin siksi se ripari meni hylkyyn. Se oli selvää, ei ollut mitään järkeä haastaa sitä. Tiesimme heti, että ei kannata ottaa kahta minuuttia siitä, Jalonen jatkoi.

Granlund kuuli tuomareiden näkemyksen asiaan heti tapahtuneen jälkeen.

– Osuin maalivahtiin. Noh... ei kai siinä sen kummallisempaa. Ei ollut maali tällä kertaa, heidän mielestään, Granlund muotoili.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Leijonat kohtaa iltaottelussa Sveitsin, jonka riveistä löytyy kovan luokan NHL-tähtiä Roman Josin ja Kevin Fialan johdolla.

– En ole seurannut heidän tekemisiään sen enempää. Jotain koosteita tai maaleja nähnyt. Toki, jos katsoo, että ketä siellä pelaa, niin onhan siellä ihan huikeita kavereita varsinkin ylivoimalle ja hyökkäyssuuntaan päin. Hyvin pitää pelata, mutta niin pitää heidänkin, Jalonen mietti.

Mahdollista on sekin, että Jalonen valmentaa tiistaina viimeisen pelinsä Leijonien peräsimessä, mikäli Itävalta voittaa Iso-Britannian ja Sveitsi kaataa varsinaisella peliajalla Suomen.

– Ainahan pelit jännittävät. Mitä kovempi panos, niin sitä suurempi se jännitys on, Jalonen tunnelmoi.

Lue myös:

    Uusimmat