Leijonat-puolustajalla hengitysvaikeuksia – sai iskun MM-ottelussa

Oliwer Kaski koppiin – saa mailasta ikävästi kaulaansa 0:17
Oliwer Kaski koppiin – saa mailasta ikävästi kaulaansa

Leijonien puolustaja Oliwer Kaski sai varsin ikävän ja inhottavan iskun maanantain MM-ottelussa Tanskaa vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kaski kävi avauserän lopulla omaa vääntöä Tanskan hyökkääjää Felix Scheelia vastaan. Scheelin maila kopsahti lopulta Kaskea kaulan alueelle.

Sinipaitaa yllään kantanut Kaski tipahti tämän jälkeen jäähän. Pienen keräilyn jälkeen Kaski nousi ylös, minkä jälkeen hän marssi pukukopin puolelle.

– Tuli aataminomenaan maila, niin piti vähäksi aikaa poistua, jotta sai hengityksen taas normaaliksi, Kaski kertoi tapahtuneesta MTV Urheilulle.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Kaski palasi kehiin, kun toinen erä lähti liikkeelle Prahan O2 Areenalla. Hän kävi omaa jutustelua ottelun tuomariston kanssa.

– Kysyin, että eikö kukaan huomannut tuota. En oikein tajunnut, että mikä selitys sieltä tuli, mutta tuollaista sattuu. Eivät nekään kaikkea näe, Kaski totesi tyynesti.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Korjattavaa

Leijonien kannalta peli alkoi kaikkea muuta kuin hyvin, kun sinipaidat hölmöilivät kiekon kanssa ja tarjosivat Tanskalle yllätyssaumoja.

– He ovat aktiivisia ja karvaavat kovaa. Meillä meni vähän housut kinttuihin alussa. Emme olleet ihan valmiita. Sitten kun tuli lisää uskallusta, niin aloimme viemään peliä. Ansaitsimme sen maalin, Kaski perkasi, viitaten Hannes Björnisen 1–0-osumaan.

Tuolla hetkellä Leijonien tunteet olivat pinnassa. Sekä Björninen että kaikki kentällä olleet suomalaiset tuulettivat osumaa räväkästi.

– Hän elää tunteella, Kaski heittää hymyillen Björnisestä.

– Hän on pelannut hyvin ja hän tekee todella paljon tärkeitä hommia joukkueen eteen. Hienoa, kun hän sai maalin palkinnoksi, Kaski jatkaa.

Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan 0:56
Hannes Björninen lakaisee Suomelle vihdoin 1–0 Tanskaa vastaan

Leijonien alkulohko huipentuu tiistaina, kun iltaottelussa vastaan asettuu Sveitsi. Mikäli Itävalta voittaa keskipäivällä Iso-Britannian, Leijonat tarvitsee vähintään yhden pisteen Sveitsi-taistosta.

– Klassisesti vain omaa peliä. Pistejahtiin! Kaski viitoitti.

– Olimme Tanska-pelissä puolustuksellisesti välillä vähän väärällä puolella. Se pitää korjata nyt. Sveitsillä on hirveä määrä taitavia pelaajia matkassa. He kyllä rankaisevat kovalla prosentilla virheistä, Kaski uskoo.

Leijonien ja Sveitsin ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat