Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin erikoinen takaisku saa kritiikkiä asiantuntijoilta: "Tämän kaltaista asiaa ei todella pitäisi voida tapahtua"

Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan 0:58
Videolla: näin Harry ja Meghan saapuivat kuningatar Elisabetin platinajuhlaan kesäkuussa 2022

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat selvitettyä nopeasti Archewell-säätiönsä kohtaaman talousongelman, mutta tapaus jätti asiantuntijan mukaan kuitenkin jälkeensä mainehaitan.

Aiemmin toukokuussa uutisoitiin, että prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  Archewell-säätiö julistettiin maksuhäiriöiseksi Kalifornian hyväntekeväisyysjärjestöjen ja rahankerääjien rekisterin toimesta.

Kalifornian oikeusministeri Rob Bonta antoi hyväntekeväisyys- ja varainhankintarekisterin toimesta Archewellille maksuhäiriöilmoituksen. 3. toukokuuta ja merkinnän syyksi kerrottiin virallisissa asiakirjoissa, että "säätiö ei ollut toimittanut vaadittua vuosiraporttia ja/tai uudistamismaksuja".

Viime viikolla säätiön status muutettiin "ajan tasalla" olevaksi ja oikeusministeriö totesi säätiön olevan "ajan tasalla sekä hyvässä asemassa". 

Kuninkaallistoimittaja Rebecca English kuvailee Expressin mukaan tilanteen olleen vaivaannuttava sekä nolo Harrylle ja Meghanille. 

– Tämä on äärimmäisen häpeällinen tapaus, tämän kaltaista asiaa ei todella pitäisi voida tapahtua korkea profiilin organisaatiossa, joka haluaa olla vielä korkeamman profiilin kuin heidän, English kommentoi. 

Aiemmin pariskuntaa sekä Archewellia läheinen lähde kertoi tilanteen johtuneen todennäköisesti siitä, että säätiön lähettämää shekkiä ei vastaanotettu ajallaan. 

Mirrorin haastatteleman asiantuntijan kirjailija Tom Quinnin mukaan Harry ja Meghan olisivat jopa "panikoineet" saatuaan kuulla Archewellin kohtaamasta ongelmasta, joka tuli ilmi heidän hiljattaisen Nigerian matkansa aikana. 

– Parin ystävien mukaan Harry ja Meghan olivat lähes hysteerisiä, kun heille kerrottiin, että heidän hyväntekeväisyysjärjestönsä Archewell oli kielletty harjoittamasta hyväntekeväisyystoimintaa, koska he eivät olleet maksaneet rekisteröintimaksuaan, Quinn kertoo. 

– He väittävät kyseessä olleen vain yksinkertainen erehdys ja että shekki on jo postissa, mutta miten tahansa asian pukee, se näyttää epäpätevyydeltä.

Harry ja Meghan perustivat Archewellin muutettuaan Yhdysvaltoihin vuonna 2020 sen jälkeen, kun he vetäytyivät kuninkaallisista elämästään ja töistään. Archewelliin kuuluu voittoa tavoittelemattoman hyväntekeväisyyssäätiön lisäksi pariskunnan mediatuotantoon keskittyvät, voittoa tavoittelevat tuotantoyhtiöt Archewell Audio sekä Archewell Productions. 

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat