MTV Urheilun tiedot: Mestis-seurojen mitta täynnä – yksimielinen epäluottamus sarjapomoa kohtaan

Mestis-seurojen johtajat kokoontuivat ylimääräiseen epäviralliseen kokoukseen torstaina. MTV Urheilun tietojen mukaan seurat keskustelivat sarjajärjestelmien lisäksi Mestiksen hallituksen puheenjohtajan asemasta erittäin kriittiseen sävyyn. 

MTV Urheilun tietojen mukaan kokouksessa keskusteltiin Mestiksen nykyisen hallituksen puheenjohtajan Sami Kauhasen asemasta. Kauhanen toimii myös Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana. Seurat kokevat, että kaksoisroolissa on ristiriita, joka heikentää Mestiksen edunvalvontaa. 

Epäluottamus oli MTV Urheilun tietojen mukaan epävirallisessa kokouksessa yksimielistä. Tieto on vahvistettu useasta lähteestä. 

Seurat pitävät tärkeänä, että nykyisten sarjajärjestelmien lainmukaisuus tulee varmistaa. Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu siitä, onko mahdollista, että SM-liigan nykymalli täyttää määräävän markkina-aseman väärinkäytön tai kartellin piirteet. 

Varsinaista vetoomusta tai sen tarpeen esittämistä Kilpailu- ja kuluttajaviraston suuntaan ei MTV Urheilun tietojen mukaan tässä vaiheessa epävirallisessa tapaamisessa kuitenkaan edistetty tai edistetä Mestiksen hallitukselle. 

Mestis-seurojen odotetaan julkaisevan vielä tänään yhteisen ulostulon kokouksen annista. 

MTV Urheilu tavoitteli Kauhasta kommentoimaan epäluottamusta. Jääkiekkoliiton viestinnästä vastattiin, ettei haastattelu onnistu tänään, eikä keskustelua haluta käydä median välityksellä.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat