MTV Ukrainassa: Kotiin Butshaan palaava Uljana ei tiedä, mitä perillä odottaa: "Tiedän, että venäläiset sotilaat ovat menneet kotitalooni"

MTV Ukrainassa: paikalliset palaavat tuhottuihin kyliin 2:19
Kuuntele videolta Uljanan ja muiden venäläismiehittäjien hylkäämille alueille matkaavien haastattelut.

Pakoon lähteneet ihmiset palaavat sankoin joukoin kotiseudulleen Kiovan lähistölle nähdäkseen, millaista tuhoa alueelta lähteneet venäläisjoukot ovat aiheuttaneet ja missä kunnossa heidän kotinsa ovat.

Siinä missä ennen seisoi kotitalo, voi nyt olla jäljellä vain sen tuhoutuneet jäännökset. Pahimmillaan sisällä voi olla kuolleita, jopa tuttuja.

Ruuhkat ovat kovat, kun sodan säästämiä teitä pitkin alueelle pyrkivät niin paikalliset kun apuaan tarjoavat ukrainalaiset. Tuhannet autot, raivauskoneet ja rekat jonottavat pienillä teillä, joissa kilometrin eteneminen voi viedä tunninkin.

TV Uutisten kirjeenvaihtaja Niko Nurminen haastatteli paikalla alueelle pyrkiviä ukrainalaisia Kymmenen uutisiin. Yksi heistä on butshalainen Uljana, joka pakeni kaupungista isoäitinsä kanssa sodan ensimmäisenä päivänä

– Tiedän, että venäläiset sotilaat ovat menneet kotitalooni, muuta en tiedä, hän kertoo MTV Uutisille.

MTV Butshan joukkohautojen äärellä: Tyrmistys valtasi paikalliset asukkaat -"Saatana tuli luoksemme Putinin hahmossa" 2:10
MTV Butshan joukkohautojen äärellä: Tyrmistys valtasi paikalliset asukkaat - "Saatana tuli luoksemme Putinin hahmossa"

Lue myös:

    Uusimmat