MTV sodan tuhoamassa Butshassa – "Kuolleita ihmisiä löytyy lisää koko ajan"

MTV paikan päällä Butshassa – tältä näyttää kauhuja kokeneessa kaupungissa 4:39
MTV:n toimittaja paikalla sodan turmelemassa Butshassa – katso, miltä autioituneessa kaupungissa näyttää

Venäläisjoukkojen vetäydyttyä Butshan kaupunki on autioitunut, mutta avustustyöntekijöiden avulla elämää yritetään kaupungissa käynnistää uudelleen.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen pääsi tänään Butshan kaupunkiin, johon pyrki jo eilen. Eilen ukrainalaisviranomaiset eivät vielä Nurmista Butshaan päästäneet.

– Matkanteko onnistui hitaasti, koska siltoja on räjäytelty ja tien vierustat ovat täynnä lähinnä venäläistä kalustoa – panssarivaunuja ja miehistön kuljetusvaunuja. Jokunen ruumiskin siellä näkyi, Nurminen kuvailee.

Nurminen raportoi Butshan tunnelmista MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä.

– Tällä hetkellä olen tässä Butshan keskusaukiolla, joka on hyvin autio. Kaupunkiin tulee aika paljon avustajia ja muutama bensiiniauto, jotka tuovat bensiiniä ja dieseliä tänne. Elämää yritetään saada käyntiin uudestaan. Täällä on käynnissä aikamoinen siivousoperaatio.

– Siviilejä näkyy jonkin verran, kaikki ovat miehiä. Naisia ei näy laisinkaan, eli kyllä täällä kaupunki on tyhjentynyt normaalista elämästä täysin. Muutamia kollegoita, toimittajia täällä näkyy.

Lisää ruumiita

Kiovan lähellä sijaitsevasta Butshan kaupungista löydettiin 280 ruumiin joukkohauta venäläisjoukkojen vetäydyttyä. Nurminen arvioi, että ruumiita tullaan löytämään merkittävä määrä lisää.

– Kuolleita ihmisiä löytyy lisää koko ajan. Yksi avustaja juuri sanoi, että he löysivät kuuden ihmisen ruumiit.

Butshaan jääneillä ei ole ollut käytössään sähköä tai kaasua. Nurminen kertoo ihmisten keittävän ruokaa ulkona. Kaupungin suurin ruokakauppa on ryöstetty tyhjäksi venäläisten toimesta.

Katso Nurmisen koko raportti yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat