Leijonille arvokas voitto: Arttu Ruotsalainen ja Anton Lundell naruttivat näyttävän voittomaalin – näin Saksa-ottelu eteni

Leijonat voitti lauantai-iltana alkusarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan Saksan maalein 2-1. MTV Urheilun seurasi ottelun tapahtumia hetki hetkeltä.

Saksa–Suomi 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Liveseuranta:

Klo 22.37: Suomi kohtaa alkusarjan päätteeksi sunnuntaina Latvian ja tiistaina Kanadan.

Klo 22.36: Jalonen ja Kapanen kehuvat kärsivällisyyttä ja viisautta Leijonien pelaamisessa.

Klo 22.31: Kari Jalonen kehuu Suomen fyysisyyttä ja nostaa esiin erityisesti Iiro Pakarisen panoksen siinä.

Klo 22.30: Maamme-laulu soi. Tehot 1+1 iskenyt Anton Lundell palkitaan ansaitusti Suomen parhaana pelaajana.

3. erä:

60 min: Suomi voittaa! Armoton kamppailu päättyy Suomen 2-1-voittoon, vaikka Saksa sai loppuhetkillä hurjan paineen päälle.

59 min: Saksa myllyttää rajusti ilman maalivahtia. Jussi Olkinuora pelastaa Suomen huipputorjunnallaan 40 sekuntia ennen loppua.

58 min: Saksa ottaa maalivahdin pois. Saku Mäenalanen on lähellä liruttaa tyhjiin, mutta kiekko valuu vain senttejä ohi maalin. Saksa ottaa aikalisän.

57 min: Suomi puolustaa johtoa, mutta sillä ei ole viimeisten minuuttien aikana ollut hätää. Saksan kiri antaa vielä odottaa itseään.

53 min: Jere Innala pääsee kuin varkain läpi, mutta viimeistely pysähtyy saksalaisvahdin mailaan, josta kiekko ponnahtaa yläilmoihin.

52 min: Maali! Suomi siirtyy 2-1-johtoon Arttu Ruotsalaisen osumalla. Anton Lundell tarjoaa loistavan syötön 2-1-hyökkäyksessä. Ruotsalainen viimeistelee tyylikkäästi turnauksen toisen osumansa.

52 min: Suomi pelaa esimerkillistä alivoimaa. Joukkueet ovat täysilukuiset.

50 min: Saksa voittaa ylivoiman ensimmäisen aloituksen pystyyn ja viivalta lähtee välittömästi laukaus. Tämän Olkinuora torjuu kuitenkin loistavasti patjalla.

50 min: Jälleen rangaistus. Tällä kertaa Suomelle, kun Iiro Pakarinen lähtee istumaan korkeasta mailasta.

48 min: Myös Suomen toinen ylivoimaketju rakentaa vahvan paineen, mutta Saksa selviää. Niko Ojamäen laukaus maalivahdin syliin päättää erikoistilanteen lopullisesti.

47 min: Loistavasti toiminut Suomen ensimmäinen yv-koostumus jauhaa paikkoja kuin hihnalta, mutta verkko ei heilu - ainakaan vielä.

47 min: Suomi ylivoimalle, kun Saksan Moritz Müller lähtee jäähyaitioon.

46 min: Suomella vahva pyöritys käynnissä ja Leijonat vaihtaa lennosta uutta viisikkoa jäälle. Saksa on pinteessä, mutta selviää lopulta.

43 min: Saksa ehtii jatkuvasti ryhmittyä viidellä miehellä keskialueen puolustamiseen. Tämä trendi on vahvistunut Saksan pelissä ottelun edetessä.

42 min: Saksalla vahva paine Suomen päädyssä, joka päättyy Jussi Olkinuoran hanskatorjuntaan.

42 min: Olli Määttä on laukonut Suomen pelaajista eniten tänään maalia kohti, kaikkiaan viisi kertaa.

41 min: Ottelun päätöserä käynnistyy!

2. erä:

40 min: Erä päättyy. Suomi selviää alivoimastaan ja rakentaa erän loppuun vielä paineen Saksan päätyyn. Päätöserään lähdetään kuitenkin tasatilanteesta 1-1. Saksalaisvahti Niedelbergerillä tässä vaiheessa 18 torjuntaa. Jussi Olkinuoralla vain neljä.

37 min: Saksa ylivoimalle. Puolustaja Miika Koivisto lähtee kahden minuutin jäähylle estämisestä. Saksalle aukeaa mahdollisuus siirtyä johtoasemassa toiselle erätauolle.

35 min: Marko Anttilan rannelaukaus lähtee oikeasta laidasta, mutta ei tulosta. Suomelta kaksi hyvää vaihtoa peräkkäin.

32 min: Sekä Anton Lundell että Matthias Plachta lähtevät rangaistusaitioon.

28 min: Maali! Saksa tulee tasoihin. Korbinian Holzerin löysältä näyttävä laukaus uppoaa kaukaa Jussi Olkinuoran selän taakse. Maalin syöttäjiksi merkitään Loibl ja Plachta.

27 min: Molemmat joukkueet pelaavat erittäin tarkkaa puolustuspeliä, eikä vaarallisempia tilanteita pääse syntymään. Hyökkäykset tukehtuvat keskialueen sumppuihin.

25 min: Iiro Pakarinen taklaa voimalla saksalaispelaajaa laidan läheisyydessä. Kontakti on kuitenkin puhdas, eikä tilanteesta jaeta rangaistusta.

21 min: Ottelun toinen erä on käynnissä.

Klo 20.49: Kari Jalonen ja Karri Kivi ihmettelevät studiossa Saksan uneliaisuutta ja taktisia valintoja avauserässä. Miksi joukkue turvautui keskialueen träppiin? Kiven mukaan Jukka Jalosen jääkiekolle tyypilliset piirteet näkyivät Leijonien pelissä enemmän kuin kertaakaan turnauksessa aiemmin.

1. erä:

20 min: Ottelun avauserä päättyy. Vauhdikkaan erän ainoan maalin iski Suomen toistaiseksi ainoalla ylivoimalla Anton Lundell Tony Sundin ja Jere Innalan syötöistä.

18 min: Saksalle aukeaa laatupaikka, kun Tobias Rieder pääsee laukomaan oikealta laidalta, mutta etuyläkulmaan kohonnut laukaus pysähtyy Jussi Olkinuoran räpylän reunaan.

16 min: Anton Lundell on iskeä Suomen jo 2-0-johtoon Arttu Ruotsalaisen syötöstä, mutta HIFK-hyökkääjän viimeistely lähietäisyydeltä epäonnistuu.

14 min: Ohtamaa on jälleen jäällä normaalisti.

9 min: Atte Ohtamaa saa kipeää jalkaansa, mutta Kärppiin ensi kaudeksi palaava puolustaja näyttää jatkavan ottelua irvistyksen kera.

7 min:Maali! Suomi siirtyy 1-0-johtoon Anton Lundellin ylivoimaosumalla! Lundellin turnauksen kolmas osuma syntyi komealla laukauksella suoraan syötöstä. Alustuksen tarjoilivat Italia-ottelussa loistanut Tony Sund ja Jere Innala.

7 min: Suomi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle.

5 min: Suomi painaa päälle. Olli Määttä piiskaa viivalta, mutta veto ei uppoa hyvästä maskista huolimatta.

3 min: Vauhtia riittää ensimmäisissä vaihdoissa! Molemmat joukkueet ovat pystyneet luomaan vuorotellen painetta hyökkäyspäähän.

1 min: Ottelu on alkanut!

Klo 19.51: MTV Urheilun toimittaja Ilari Savonen raportoi paikan päältä"Uneliaan Italia-pelin jälkeen tänään on aivan eri meininki jäällä. Leijonista huokuu, että nyt ollaan valmiita kovaan kiekkoiltaan. Intensiteettitaso jo lämmittelyssä aivan toista luokkaa."

Klo 19.42: Kari Jalonen antoi Leijonille välitodistuksen. Suomen maalivahtipeli on ollut erinomaisella tasolla. Suomen puolustus on päästänyt vähiten maaleja kaikista joukkueista. Kontiolan yv-koostumus toimii, mutta toinen ylivoimaketju on rakennettava uudestaan.

Klo 19.35: C Moren MM-studio on rakennettu tänään Tampereelle Suomen jääkiekkomuseoon. Kaupungissa järjestettiin tänään vuotuinen kiekkokauden palkitsemistilaisuus.

Kello 19.15: Leijonien ja Italian välinen ottelu käynnistyy kello 20.15. Ennakkostudion pariin pääsee cmore.fi-suoratoistopalvelussa ja C More Sport 1 -kanavalla kello 19.30. MTV3-kanavalla mukaan voi liittyä kello 20.00.